ZI DECISIVĂ! Când va afla Serghei Tarnovschi dacă i se va retrage sau nu medalia câştigată la Rio 2016



Foto: indianexpress.com
Zi decisivă pentru sportul din Moldova. Pe 27 noiembrie se va stabili dacă singura medalie cucerită de ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Rio de canotorul Serghei Tarnovschi va fi sau nu retrasă.
Decizia va fi luată la Baku în urma adunării generale a Federaţiei Internaţionale de profil.
Potrivit preşedintelui Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi, a fost angajat un grup de avocaţi din Statele Unite ale Americii pentru a ataca decizia Federaţiei Internaţionale de Canotaj.
Tarnovschi a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping. Din acest motiv el nu a participat împreună cu fratele său Oleg la proba de canoe dublu pe distanţa de 1000 de metri la Olimpiada de la Rio.
"După decizia Federaţiei Internaţionale am contractat o companie de avocaţi din America. Pe 27 noiembrie vom fi prezenţi la adunare. Am expediat şi în America ceea ce a consumat Sergiu Tarnovschi", a spus preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.
Nicolae Juravschi mai spune că Tarnovschi nu a folosit substanţe interzise.
"Regulamentul aşa spune: orice sportiv prins dopat în cadrul Jocurilor Olimpice în câteva ore trebuie să plece din satul olimpic. Această problemă nu a fost abordată. Plus, CIO practic nu participă la proces, deoarece nu vede temei", a declarat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi
În vârstă de 19 ani, Serghei Tarnovschi a câştigat bronzul în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri la Jocurile Olimpice de la Rio.
El este un canotor moldovean de origine ucraineană, care reprezintă ţara noastră la competiţiile internaţionale din anul 2013.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑