Ancelotti revine la Torino ca adversar: ”Juventus, o echipă pe care n-am iubit-o și nu o voi iubi niciodată”



 

**Ancelotti revine la Torino ca adversar:** ”Juventus, o echipă pe care n-am iubit-o și nu o voi iubi niciodată”

Carlo Ancelotti, actualul antrenor al lui Real Madrid, a pregătit-o pe Juventus între februarie 1999 și iunie 2001. Suporterii ”Bătrânei Doamne” l-au privit mereu ca pe un inamic, din cauza trecutului său la Roma și la Milan. În cei doi ani în care s-a aflat pe banca bianconerilor, Carletto a pierdut două titluri, în fața lui Lazio și Roma.

Acum, Ancelotti se întoarce iar la Torino, ca adversar, în meciul tur al semifinalelor UEFA Champions League, Juventus-Real Madrid, de la ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Antrenorul italian a povestit motivele pentru care nu a rămas cu amintiri frumoase de la echipa torineză.

”Luciano Moggi m-a sunat înainte să plec în Turcia, unde urma să negociez cu Fenerbahce: ”Înainte să te înțelegi cu cei de acolo, sună-mă! Ne vedem când te întorci”. Așa mi-a zis. Mă gândeam că vrea să mă consulte cu privire la vreun jucător. Cum am scăpat de marcajul echipei turce, l-am sunat și am avut o întâlnire secretă. Am ajuns la casa lui Antonio Giraudo, unde erau Moggi și Antonio Bettega, ”triada” în carne și oase. ”Vrei să o antrenezi pe Juve?”, m-au întrebat. ”Nu-l aveți pe Lippi? E cel mai bun!”, le-am spus. ”Nu se simte bine aici și vrea să plece. Ne-am gândit la tine să-i iei locul”. În câteva ore am semnat contractul, pe care l-au scris cu mâna, cu pixul, vreo 23 de rânduri pe o hârtie”, a povestit Ancelotti.

Antrenorul lui Real Madrid a mai povestit că în prima sa săptămână la Torino, fanii i-au făcut o primire deloc călduroasă. ”Au scris cu un spray pe un obelisc: Un porc nu poate antrena! Moggi a încercat să mă împace cu fanii. Am jucat în anii 80 la Roma și rivalul nostru era Juve. Când jucam la Milan, inamicul nostru era Juventus. Apoi am antrenat-o pe Parma și rivalul nostru pentru Scudetto era Juve. Nu mă puteau vedea decât ca pe un dușman. Și punct. Este ceva nu puteam schimba și nici nu s-a schimbat. Mereu același lucru: Un porc nu poate antrena. O lipsă de respect intolerabilă față de porci”, a mai povestit Ancelotti.

Zinedine Zidane este acum la Real Madrid, la fel ca Ancelotti. Dar cei doi au coincis și la Juventus. ”Zidane este cel mai bun fotbalist pe care l-am antrenat, un jucător supranatural, atât în ceea ce privește talentul său de fotbalist, cât și caracterul său. Dar de fiecare dată când patronul Giovanni Agnelli venea în vestiar, îl saluta pe Del Piero și mergea direct să vorbească cu Zidane. L-am văzut de zeci de ori. La fel și Moggi. ”Unde e Zidane?”. Și Giraudo: ”Unde e Zidane?”. Am început să mă simt singur, toți mă ignorau, toți voiau să vorbească doar cu Zidane...”, mai spune Carletto.

Carletto reiterează faptul că nu a iubit niciodată Torino și că nu va putea iubi niciodată Juventus, în ciuda faptului că a antrenat ”Bătrâna Doamnă”: ”Niciodată nu mi-a plăcut Torino. Prea mult glamour, era prea mult pentru stilul meu de viață. Juventus e o echipă pe care niciodată nu am iubit-o și probabil nu o voi iubi niciodată. A fost un nou ecosistem pentru mine, în care nu m-am simțit niciodată bine. Eram doar o piesă într-o mașinărie. Deciziile importante le lua Agnelii, deși îmi plăcea mai mult de fiul său, Andrea (actualul președinte al lui Juve)”.

În fine, Ancelotti a povestit și cum s-a despărțit de Juventus. ”Într-o zi, Agnelli m-a chemat la o întrunire. Mi-a dat încredere și siguranță: ”Nu am câștigat campionatul, dar am făcut un sezon bun. Ești un om bun, Carlo. Și ține minte, asta este cel mai important în viață”. A doua zi, m-a demis. Când au luat decizia de a scăpa de mine, nici măcar nu au avut curajul să-mi spună. Am aflat de la ziariștii din Torino. ”Ești mort, Lippi e noul antrenor”, îmi spuneau. Nu puteam să cred, abia semnasem prelungirea contractului. Imediat după un meci, 2-2 cu Roma, m-a chemat Agnelli în biroul lui: ”Dragă Ancelotti, noul antrenor al lui Juventus este Lippi”. Relația mea cu Juve a fost o poveste de amor care nu a început niciodată. Eram mult prea diferiți. Eu eram băiatul de la țară, ei șefii la costum, ceas Swatch contra Rolex. Plastic versus aur...”, a încheiat Ancelotti.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑