Cernat este bun pentru Steaua, dar nu și pentru națională. ”Merita o convocare!”



Cernat este bun pentru Steaua, dar nu și pentru națională. **”Merita o convocare!”**

Florin Cernat (35 de ani) este, în acest moment, unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Liga 1. Steaua și Dinamo luptă pentru semnătura lui, dar nu este exclus ca mijlocașul să accepte și o ofertă din țările arabe. Cert este însă faptul că fostul jucător al Oțelului nu are loc în echipa națională pentru meciul cu Irlanda de Nord.

Selecționerul Anghel Iordănescu nu l-a inclus pe Florin Cernat în lotul pe care l-a ales pentru partida din preliminariile lui Euro 2016, contra Irlandei de Nord, care se va disputa la Belfast la 13 iunie.

Acest fapt l-a contrariat pe Cristi Munteanu, președintele celor de la Oțelul, care nu înțelege cum un fotbalist pe care se bat forțele campionatului n-are loc la prima reprezentativă.

”Eu cred că Florin este numărul 10, un ultim număr 10 adevărat. Florin Cernat este un creator prin definiție și cred că domnul Iordănescu trebuia sau mai bine zis se ajuta, dacă-l chema la națională.

Eu zic că Florin merita o convocare, era așa ca o încununare a evoluției pe care a avut-o în retur. Chiar dacă este un creator, Florin a și marcat șase goluri în acest retur”, a spus Munteanu.

Oficialul gălățenilor nu este însă de acord cu cei care spun că Cernat se aseamănă cu Sânmărtean.

”Sunt jucători diferiți, Sânmărtean nu este un număr 10, cum este Cernat, Lucian e mai degrabă un număr 8. Sunt 20 de milioane de selecționeri în țara asta, dar doar unul decide și îmi pare rău că nu s-a gândit și la Florin”, a completat ”Babicu”.

Cristi Munteanu nu știe ce va decide Cernat, dar crede că Steaua ar fi cea mai bună variantă pentru el.

”Steaua este jumătate din echipa națională, până la urmă e și normal să fie așa, ei sunt campionii din ultimii trei ani. Așa că e normal să fie dorit de cea mai bună echipă din România. Dacă va merge la Steaua, va face o treabă bună iar pentru cei de acolo va fi cel mai bun transfer din ultimii ani”, a conchis fostul portar.

Fotbaliștii convocați de Anghel Iordănescu, printre care se află și lista preliminară cu 16 stranieri

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑