O nouă provocare pentru Lazarenco! Sportivul va trece înot strâmtoarea Molokai din Hawaii



04 октября 2016

O nouă provocare pentru sportivul moldovean Ion Lazarenco. La trei săptămâni după ce a traversat înot Canalul Catalina din California, el va trece şi strâmtoarea Molokai din Arhipelagul Hawaii.

Lazarenco va fi nevoit să parcurgă înot 42 de kilometri, cu nouă mai mult decât în cursa precedentă.

"O problemă foarte mare e distanţa. Din acest motiv unii sportivi au probleme cu umerii. Vă daţi seama dacă în canalul Catalin am făcut 86.000 de rotaţii de corp, aici voi face peste 160.000", a spus înotătorul Ion Lazarenco.

Înotătorul moldovean a analizat minuţios toate pericolele pe care le-ar putea întâmpina în timpul traversării acestei strâmtori.

"De ce traversarea canalului e grea? Sunt mamale, vântul e puternic şi respectiv valuri foarte mari şi mai sunt cele mai periculoase meduze. Sunt aşa un fel de meduez, care seamănă mai mult cu peştii. Dacă te muşcă paralizează unele părţi ale corpului", a spus Lazarenco. 

Sportivul spune însă că meduzele şi valurile nu vor fi singurele probleme.

"Un pericol foarte mare e soarele. Mulţi renunţă din cauza lui. Apa e sărată, razele usucă pielea cu sare şi se roade. Din acest motiv trebuie de pus vaselină şi multă grăsimă pe la gât, subțioară ca să nu roadă pielea de la soare", a spus Ion Lazarenco. 



Ion Lazarenco are 37 de ani şi din 1999 e stabilit în Irlanda. El și-a propus să treacă cele şapte mari strâmtori ale lumii, iar până acum, pe lângă Canalul Catalina, a mai traversat Defileul Gibraltar, Canalul Mânecii și Canalul de Nord.

Din acțiunile de înot Ion Lazarenco colectează bani pentru a amenaja terenuri de sport în Republica Moldova.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑