Lilian Popescu: «Costuleni» s-a rătăcit printre primele cinci poziţii»



05 декабря 2013
/><br /><p>La finalul meciului «Costuleni» - «Dacia» (0:0), antrenorul principal al echipei din Ungheni, Lilian Popescu, a comentat rezultatul întâlnirii în cadrul unei conferinţe de presă.</p>  <p>- Nu voi comenta nimic despre arbitraj. Voi spunde doar una - noi înţelegem că «Costuleni» s-a rătăcit printre primele cinci poziţii din clasament. Noi jucăm în stilul «loveşte-fugi», suntem colhoznici, dar nu este vina noastră şi nu este frumos să se acţioneze cu asemenea metode împotriva noastră. A fost un meci interesant unde s-au dat lupte pe teren, au fost şi greşeli. Fotbalul are un Dumnezeu care vede totul. Cred că remiza este un rezultat echitabil.</p>  <p><strong class=- Cum credeţi, arbitrul a acordat pe drept un penalty la poarta voastră?

- Nu voi comenta arbitrajul, nu este problema mea. Se vor descurca şi fără mine. Ştiu una: nu se acordă penalty când adversarul se află în spatele fundaşului, care are prim-planul. Problema e în faptul că unele şi aceleaşi momente sunt tratate aşa cum îi este favorabil cuiva. Părerea mea că la acea fază a jucat corect fotbalistul nostru. «Dacia» este mai puternică decât noi la toate capitolele, dar în acelaşi timp nu se poate acţiona într-un asemenea mod. Trebuie să fie ceva sacru în lumea asta.

- În momentul în care s-a acordat penalty, aţi intrat pe teren, v-au cuprins emoţiile...

- Dar cum aţi vrut? Întregul sezon încercăm să rezistăm, luptăm pentru fiecare punct, dar oricare persoană la un moment dat îşi pierde răbdarea. Ştiu probabil şi cine este vinovat, dar nu vreau să vorbesc acum despre asta. Pot să spun multe, dar nu vreau.

- Aţi spus despre Dumnezeul din fotbal. În momentul când Mihaliov a ratat din penalty, divinitatea a fost de partea voastră?

- Aşa este fotbalul. Da, fotbalul are un Dumnezeu, care veghează zi de zi asupra fiecărui jucător. Norocul în fotbal înseamnă foarte mult. Dar pentru a avea noroc trebuie să îl şi meriţi.

- După etapa a 18-a «Costuleni» este pe locul 4 în clasament...

- V-am spus deja că ne-am rătăcit pe acolo. Noi niciodată nu am spus că vom fi pe locul 2, 3 sau 4. Scopul - să ne pregătim serios de fiecare meci. Da, am pierdut două meciuri consecutiv, dar nu pot să spun că în aceste întâlniri şi-au bătut joc de noi. Băieţii au luptat, dar au încasat în ultimele secunde. Se întâmplă. Astăzi a fost exact invers. Nu avem vedete în echipă, dar sunt fotbalişti care încearcă să-şi îndeplinească munca cât mai bine.

- Dar de ce să nu încercaţi să luptaţi pentru un loc care duce în cupele europene?

- Nu m-aţi înţeles corect. Nu suntem împotrivă, ba pentru, dacă se va întâmpla asta. Nu vom renunţa la cupele europene, dacă vom reuşi să atingem o asemenea poziţie. Dar nu este printre obiectivele noastre. Dacă de la meci la meci obţii victorii, desigur că vei fi acolo. Anume asta şi încercăm să facem - să câştigăm fiecare meci care urmează. Dar să spunem că vrem să ocupăm un loc pe podium, sunt simple vorbe. Să dea Dumnezeu ca să ne întărim, se va majora bugetul şi atunci vom vorbi de poziţii concrete, la moment însă ne pregătim de fiecare meci care urmează. Să vedem ce va fi în viitor.

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑