Păreri împărţite despre şansele selecţionatei Moldovei de calificare la EURO 2016



06 сентября 2014

 

Oficialii sportului din Moldova, dar şi fostele vedete ale selecţionatei au păreri împărţite despre şansele selecţionatei de calificare la EURO 2016 din Franţa. În ajunul meciului cu Muntenegru, fostul căpitan al echipei, dar şi fotbalistul cu cele mai multe selecţii la naţională, Radu Rebeja a declarat că probabilitatea unei astfel de performanţe este foarte mică într-o grupă cu Suedia, Rusia, Muntenegru, Austria şi Lichtenstein.

"Moldova nu pleacă ca o favorită. Noi putem pune oricâte obiective dorim, dar dacă privim la statistică şi la rezultatele din trecut este foarte greu să vorbim despre calificare. Va fi foarte greu să fim în capul grupei, dar cred că pentru viitor, pentru încredere, un loc trei - patru ar fi bine", a menţionat fostul căpitan al Moldovei Radu Rebeja.

De partea cealaltă, viceministrul sportului, Dragoş Hîncu consideră că şansele la calificare sunt destul de mari cu actualul lot pe care îl are selecţionata.

"După ultima campanie de calificări pot să zic că echipa s-a maturizat şi poate să-şi propună scopuri mari. Mai ales că acum procedura de calificare e mai simplă. Cred că şanse avem. Toate echipele încep cu zero puncte", a menţionat viceministrul sportului, Dragoş Hîncu.

Naţionala Moldovei nu s-a clasat niciodată mai sus de locul patru într-o grupă cu şase echipe. Acest lucru s-a întâmplat o singură dată, în calificările pentru EURO 1996, când selecţionata, condusă de acelaşi Ion Caras, a terminat preliminariile în spatele Germaniei, Bulgariei, Georgiei şi a devansat Albania şi Ţara Galilor.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑