Rusoaica Anna Chicherova pierde bronzul cucerit la JO 2008. A fost depistată pozitiv cu Turinabol06 октября 2016
Foto: latimes.com
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, joi, că atleta rusă Anna Chicherova va pierde medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice din 2008, la săritura în înălţime, după ce a fost descalificată pentru dopaj, scrie rtv.net.
Anna Chicherova, în vârstă de 34 de ani, va trebui să înapoieze medalia acordată pentru clasarea pe locul trei. Chiar dacă va fi deposedată de bronzul din 2008, Chicherova rămâne cu medalia de aur cucerită în 2012, la Londra.
Săritoarea în înălţime este una dintre cei 98 de sportivi afectaţi de decizia CIO de a reanaliza probele de dopaj prelevate sportivilor la JO de la Beijing şi Londra.
"Ca parte a procesului de reanalizare a probelor antidoping prelevate sportivilor la ediţiile trecute ale Jocurilor Olimpice, anunţăm că Anna Chicherova a fost descalificată de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008", se arată în comunicatul CIO.
Membră a Russian Army Athletics Club, Anna Chicherova a fost testată pozitiv cu Turinabol, un steriod anabolizant. A mai fost reanalizată şi o probă de urină prelevată la Jocurile Olimpice de la Londra, unde Chicherova a cucerit medalia de aur, dar aceasta a fost declarată curată, conform oficialilor CIO.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.mdCамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑