A fost făcut bilanţul proiectului „E-learning – mijloc de integrare socială a tinerilor”, realizat prin intermediul Programului de Granturi al Ministerului Tineretului şi Sportului  



06 декабря 2013

 

                 

 

 

Astăzi, 6 decembrie, aproape 100 de beneficiari ai proiectului „E-learning – mijloc de integrare socială a tinerilor” (din totalul de peste 300), profesorii acestora din cadrul Asociaţiei Naţioanale a Trainerilor Europeni, dar şi oficiali ai Guvernului – Viceprim-ministrul Tatiana POTÂNG, Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian BODIŞTEANU şi vicebaşkanul Gagauziei Nicolai STOIANOV, s-au adunat pentru a face bilanţul proiectului de învăţare a limbii române la distanţă.

 

Proiectul şi-a propus drept scop integrarea socială a tinerilor prin intermediul învăţării limbii române la distanţă, indiferent de comuna unde îşi au domiciliul. Platforma „Învăţăm româna la distanţă” (invat.antem.org ) este un program nou în Republica Moldova, care oferă posibilitate tinerilor să studieze gratis limba de stat, în scopul dezvoltării personale şi profesionale. Platforma acoperă nivelul A1-A2 şi B1 conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

 

În debutul Conferinţei, Viceprim-ministrul Tatiana POTÂNG şi-a exprimat convingerea că proiectul nu este unul doar didactic, ci şi unul social, prin intermediul lui oferindu-se posibilitatea tinerilor de a se integra lesne   în societate.

 

La rândul său, Octavian BODIŞTEANU, Ministrul Tineretului şi Sportului a declarat că Republica Moldova este una dintre ţările de top la aplicarea tehnologiilor informaţionale: „Este îmbucurător faptul că tehnologiile informaţionale pătrund şi în domeniul educaţiei. Sunt sigur că aplicarea procedeelor inovatoare sporeşte interesul tinerilor faţă de studierea limbii române.” Ministrul s-a referit şi la faptul că proiectul respectiv a fost realizat prin intermediul Programului de Granturi oferit de către Minister: „Prin intermediul Programului se oferă, în bază de concurs, suport logistic şi financiar iniţiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.”

 

Octavian BODIŞTEANU a precizat că, în acest an, de Program au beneficiat 19 organizaţii, iar Programul de Granturi pentru anul 2014 urmează să fie lansat la începutul anului viitor. Oficialul a îndemnat participanţii să urmărească informaţia repsectivă pe pagina web a Ministerului.

 

Atât organizatorii, cât şi beneficiarii au căzut de acord că platoforma de învăţare a limbii române la distanţă este un proiect de succes, care ar trebui să aibă continuitate.

 

 





  


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑