Doi baschetbalişti importanţi pentru naţionala Moldovei, nevoiţi să lipsească de la antrenamente




Doi baschetbalişti importanţi pentru naţionala Moldovei sunt nevoiţi să lipsească de la antrenamente în perioada de pregătire către Campionatului European de baschet printre ţările mici.
Eugen Nartov şi Vitalie Oprea sunt prinși în câmpul muncii toată ziua şi pot fi prezenţi doar la ședința de pregătire ce are loc seară. Conform programului, lotul echipei naționale de baschet masculin se antrenează de două ori pe zi.
"Serviciul este pe primul loc, iar antrenamentele au trecut deja pe planul doi. Eu am spus din start că nu reuşesc şi nu sunt gata, am vrut să le ofer şansa jucătorilor tineri să ajungă la naţională, dar antrenorii au instistat să particip în procesul de pregătire", a spus Eugen Nartov, baschetbalist la naţionala Moldovei.
"Se simte lipsa. Nu ne ajung oamenii. Doi jucători nu pot veni de peste hotare, biletele fiind mult prea scumpe pentru noi, iar alţi doi nu pot să se elibereze de la serviciu. Există probleme grave", a menţionat Vladimir Poleagh, antrenor la naţionala de baschet a Moldovei.
O altă problemă a baschetbaliştilor "tricolori" este faptul că preşedintele federaţiei de profil, Octavian Vucol, se află în stare de arest. El este suspectat că, împreună cu alte două persoane, au deposedat un cetăţean al Slovaciei de 210 mii de euro.
"Toate conturile au fost blocate şi partea financiară este acum la zero. Am avut discuţii cu ministerul Sportului şi este foarte probabil ca situaţia să se corecteze", a precizat Eugen Melnic, baschetbalist la naţionala Moldovei.
În pofida mai multor dificultăţi, Moldova va găzdui Campionatul European de baschet printre ţările mici. Turneul va avea loc în perioada 28 iunie - 3 iulie. Reprezentativa țării noastre va juca într-o grupă cu Armenia, Andorra şi Ţara Galilor.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑