EURO 2016: O nouă Convenție internațională dedicată evenimentelor sportive



Foto:uefa.com
Paisprezece țări, între care Franța și Rusia, s-au angajat în timpul EURO 2016 și în cadrul Consiliului Europei, să întărească cooperarea internațională pentru ca evenimentele sportive "să se desfășoare într-un mediu securizat, sigur și primitor pentru suporteri", informează Agerpres.
Convenția urmărește "să promoveze primirea și securitatea spectatorilor în interiorul și în afara stadioanelor, îmbunătățirea dialogului între poliție, colectivele locale, cluburi de fotbal și suporteri, întărirea cooperării poliției la nivel internațional, prevenirea și sancționarea huliganismului prin aplicarea de măsuri eficiente", potrivit unui comunicat al Consiliului Europei.
Acest document înlocuiește o convenție precedentă, adoptată în 1985, în urma tragediei de pe stadionul Heysel din Bruxelles.
Semnatarele convenției sunt Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Macedonia, Lituania, Republica Moldova, Monaco, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Rusia, Elveția și Ucraina.
"Lucrările de realizare a acestei convenții la Saint-Denis" demonstrează "voința nouă dar sigură" a autorităților "de a plasa dialogul cu suporterii în centrul gestionării manifestărilor sportive", a precizat Asociația națională a suporterilor din Franța (ANS).
"Semnat de 14 state, acest text recunoaște suporterii ca partener indispensabil pentru reducerea riscurilor privind securitatea și ajutarea la crearea unei atmosfere primitoare pe stadioane și în jurul acestora", a adăugat ANS.
Convenția nu va intra însă în vigoare "decât după ratificarea sa de către trei State Părți la Convenție", subliniază comunicatul Consiliului Europei, care indică, totodată, că va rămâne deschis semnării documentului "de către statele membri sau nemembre ale Consiliului Europei".
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑