Autocar cu marfă de circa 350 mii lei, reţinut de echipele mobile ale Serviciului Vamal



09 августа 2013

Ofiţerii Echipelor Mobile, sector „Centru" din cadrul Serviciului Vamal au anihilat cu succes o tentativă de punere în circulaţie liberă pe pieţele Republicii Moldova, a unui lot de marfă de larg consum procurată de la Piaţa Km7, regiunea Odessa, Ukraina, în valoare de circa 350 mii lei.

În cadrul activităţii antifraudă şi de prevenire a traficului ilicit cu mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova, pe traseul Tudora -Căuşeni, de către echipele mobile sector „Centru" a fost stopat pentru controlul vamal un autocar care circula pe ruta internaţională Odessa- Chişinău transportînd 28 de pasageri.

În baza indicatorilor de risc, de către ofiţerii echipelor mobile a fost deschis compartimentul marfar al autocarului, unde au fost depistate peste 15 cutii masive cu mărfuri de larg consum, motiv pentru care, în vederea efectuării unui control vamal detaliat, autocarul împreună cu pasagerii a fost escortat pînă în or. Chişinău, în zona de control vamal a Biroului Vamal Chişinău.

Imediat, după ce cei 28 de pasageri şi-au luat bagajele personale şi au plecat, de către subdiviziunile operative ale Serviciului Vamal a fost iniţiat un control vamal detaliat în salonul autocarului şi construcţia acestuia.

Drept urmare, pe lîngă cele peste 20 de cutii masive de mărfuri de larg consum (încălţăminte, haine, genţi, lenjerie), colaboratorii vamali au mai depistat un alt spectru larg de mărfuri de electrocasnice, birotică, rechizite şcolare, care erau camuflate în tavan, sistemele de ventilare, şi alte construcţii ale autocarului special reutilate pentru transportarea ilicită a mărfurilor.

Totodată, potrivit organului vamal, conducătorul auto, un chişinăuian în vîrstă de 36 de ani, nu deţinea nici un act de provenienţă a mărfii, fapt ce demonstrează că lotul comercial a fost introdus în ţară prin metode şi scheme frauduloase, pentru eschivarea de la achitarea plăţilor vamale.

Actualmente, pe cazul dat, de către subdiviziunile abilitate ale Serviciului Vamal a fost iniţiată o cauză penală în baza indicilor art. 248- contrabandă, Cod Penal al RM, cu stabilirea tuturor circumstanţelor.

Concomitent, în conformitate cu prevederile legale vor fi iniţiate verificări asupra mărfurilor ce aduc atingere proprietăţii intelectuale, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑