Expert judiciar: Oscar Pistorius nu poate primi o pedeapsă mai mare decât 15 ani de închisoare



09 октября 2014

 

Oscar Pistorius nu poate primi o pedeapsă mai mare decât 15 ani de închisoare. Declaraţia aparţine unui expert judiciar din Africa de Sud, unde toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură sentinţa pe care urmează s-o primească sportivul. Campionul paralimpic a fost declarat vinovat de ucidere din culpă şi va afla sentinţa pe 13 octombrie.

Campionul paralimpic, sud-africanul Oscar Pistorius a scăpat de acuzaţiile de crimă şi omor premeditat în cazul uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp. Verdictul dat de judecători a fost omor din culpă, iar experţii din Africa de Sud au numit şi pedeapsa maximă care poate fi aplicată în asemenea condiţii.

"Fiind învinuit de ucidere din culpă el se află în faţa a mai multor opţiuni de condamnare. Cea mai severă este privarea de libertate. Poate fi dictată orice perioadă care însă nu poate depăşi 15 ani", a declarat un expert judiciar.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, rămâne liber pe cauţiune în aşteptarea pronunţării pedepsei în cazul său, care va fi anunţatăpe 13 octombrie. Potrivit legislaţiei sud-africane, o persoană declarată vinovată de omor din culpă poate scăpa de închisoare şi primi doar o pedeapsă cu suspendare.

Anterior, Comitetul Olimpic sud-african deja a anunţat că Pistorius ar putea reveni în sportul de performanţă în cazul unui asemenea deznodământ.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑