Romania - Finlanda 1-1, in preliminariile EURO 2016. Nationala Romaniei va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'



09 октября 2015
 width=
Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate cu formatia Finlandei, scor 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

 

Romania a smuls in extremis egalul, dupa un meci pe care l-a controlat circa 65 de minute, dar pe care a fost la un pas sa il piarda lamentabil.

 

Finlanda, care nu a invins niciodata Romania, in zece meciuri oficiale, a deschis scorul prin Joel Pohjanpalo (67), dar Ovidiu Hoban a redat tricolorilor speranta in prelungiri (90+1), marcand un gol ce poate aduce calificarea directa la EURO 2016, in cazul unei victorii cu Feroe. 

 

Tricolorii si-au creat o ocazie mare de gol in chiar primul minut de joc, cand Keseru a reluat cu capul spre coltul scurt, dar fundasul Uronen a respins din fata portii. Peste doar cateva minute, atacantul Romaniei a reluat cu capul peste poarta (4). Bogdan Stancu a fost si el aproape de gol, dar portarul Hradecky a respins, iar Grigore a trimis peste poarta (8). 

 

Dupa acest forcing de debut, nordicii au reusit sa iasa din propria jumatate si la prima actiune de atac au fost aproape de deschiderea scorului: Pohjanpalo (15) a deviat o centrare venita in careu, dar Tatarusanu a avut un reflex salvator. 

 

Romania a revenit imediat in atac, iar Hradecky s-a remarcat din nou, respingand in acelasi minut, 17, doua mingi periculoase expediate de Stancu si Chiriches. 

 

Nationala antrenata de Anghel Iordanescu a exercitat o presiune constanta, intrerupta de raiduri razlete ale finlandezilor, care nu au avut consistenta pe faza de atac. 

 

Grigore a creat si el pericol la poarta lui Hradecky, insa a fost imprecis (21), dupa care Keseru s-a aflat de doua ori in prim plan: in min. 35 a luftat din pozitie ideala, de la 11 metri, iar in minutul 43 sutul sau a fost respins de portar.

 

Goalkeeper-ul finlandez a avut o interventie providentiala si in min. 44, cand a deturnat sutul la coltul lung al lui Torje (44). 

 

Romania a inceput ezitant repriza secunda, iar Pukki a fost in pozitie de a deschide scorul, insa Tatarusanu a aparat (48).  Torje (50) i-a testat vigilenta lui Hradecky, iar Rat (53) a trimis putin peste transversala, pentru ca Torje sa rateze cea mai mare ocazie (55), sutul sau din marginea careului lovind bara.

 

Un minut mai tarziu, Tatarusanu ne-a dat emotii, scapand pentru un moment o centrare in fata lui Pukki. Hradecky a fost la post si in min. 58, la mingea trimisa cu capul de Keseru, din centrarea lui Sanmartean. Impotriva cursului jocului, Finlanda a reusit sa deschida scorul, prin Joel Pohjanpalo (67), la capatul unui contraatac.

 

Mai mult, oaspetii au fost aproape sa isi dubleze avantajul un minut mai tarziu, dar Tatarusanu a retinut in extremis. 

 

Romania a acuzat socul si nu a mai legat nimic, iar Pukki a fost faultat de Grigore in careu, dar arbitrul a lasat jocul sa continue (72). Ring (80) a tras pe directia lui Tatarusanu, care a salvat un nou gol. 

 

Cand putina lume se mai astepta, un sut al lui Andone a fost respins de portarul Hradecky, iar Hoban a impins mingea in poarta, egaland scorul 1-1 (90+1). 

 

Romania va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'', dupa ce Irlanda de Nord a obtinut biletul pentru turneul din Franta.  Iordanescu a fost contestat pe finalul meciului, stadionul cerandu-i demisia, intr-un moment in care echipa era intr-o vizibila degringolada. 

 

Romania a stabilit si un nou record de ineficacitate cu acest prilej, 428 de minute fara gol marcat, depasind contraperformanta care dura din 1948 (413 minute). 

 

Romania - Finlanda 1-1 (0-0)

 

Au marcat: Ovidiu Hoban (90+1), respectiv Joel Pohjanpalo (67). Bucuresti, Arena Nationala Preliminariile EURO 2016 - Grupa F 

 

Au evoluat echipele: Romania: 12. Ciprian Tatarusanu - 2. Paul Papp, 6. Vlad Chiriches, 21. Dragos Grigore, 3. Razvan Rat (capitan) - 5. Ovidiu Hoban - 11. Gabriel Torje (22. Adrian Popa, 87), 17. Lucian Sanmartean, 7. Alexandru Chipciu (10. Alexandru Maxim, 60) - 19. Bogdan Stancu (9. Florin Andone, 69) - 13. Claudiu Keseru. Selectioner: Anghel Iordanescu. Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung Jr - 15. Valerica Gaman, 16. Alexandru Matel, 4. Cosmin Moti, 14. Steliano Filip, 8. Mihai Pintilii, 18. Andrei Prepelita, 20. Constantin Budescu.

 

Finlanda: 1. Lukas Hradecky - 13. Kari Arkivuo (5. Ville Jalasto, 64), 2. Paulus Arajuuri (4. Joona Toivio, 62), 3. Niklas Moisander (capitan), 18. Jere Uronen - 19. Alexander Ring, 15. Markus Halsti, 6. Rasmus Schuller, 8. Perparim Hetemaj - 10. Teemu Pukki - 20. Joel Pohjanpalo (21. Kasper Haemaelaeinen, 77). Selectioner: Markku Kanerva. Rezerve neutilizate: 12. Niki Maenpaa, 23. Jesse Joronen - 22. Jukka Raitala, 7. Juhani Ojala, 17. Thomas Lam, 16. Sakari Mattila, 11. Robin Lod, 9. Berat Sadik. 

 

Arbitru: Craig Thomson; arbitri asistenti: David McGeachie, William Conquer; arbitri asistenti aditionali: Steven McLean, Andrew Dallas; arbitru de rezerva: Douglas Ross (toti din Scotia)

 

Delegat UEFA: George Fantaros (Cipru), observator UEFA pentru arbitri: Matteo Trefoloni (Italia)

 

Cartonase galbene: Pohjanpalo (49), Halsti (54), Toivio (74), Hetemaj (82).


Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑