&Sondaj Dan Petrescu propune un nou mod pentru alegerea selecționerului. E bună soluția sa?



09 декабря 2015

 

**VIDEO&Sondaj** Dan Petrescu propune un nou mod pentru alegerea selecționerului. E bună soluția sa?

Anghel Iordănescu și-a dat acceptul pentru a conduce echipa națională la Campionatul European din 2016, dar după turneul final ar putea renunța la această poziție. Unul dintre cei care i-ar putea urma la conducerea primei reprezentative este Dan Petrescu, fost elev al "Generalului" la Steaua și la națională, propune o nouă modalitate pentru alegerea selecționerului, pe viitor.

"Bursucul" crede că nu doar Federația Română de Fotbal ar trebui să hotărască atunci când este numit selecționerul echipei naționale și propune ca în numirea acestuia să se țină cont și de părerea antrenorilor din țară, dar și de opțiunile fanilor echipei naționale. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, apreciază propunerea tehnicianului.

Petrescu (47 de ani) spune că l-ar tenta să antreneze prima reprezentativă, dar nu se autopropune și a recunoscut că a fost ofertat, în trecut, de FRF, însă pe atunci avea un contract foarte bun în Rusia.

"Eu nu mă voi autopropune la națională. Poate alții o fac, dar eu nu. Eu zic că nu ar trebui ales doar de Federație, ci și antrenorii din țară și fanii să aibă un cuvânt de spus. Eu zic că nu e bine să te autopropui", a spus Dan Petrescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Ce antrenor nu vrea să antreneze echipa națională? Eu am avut o propunere când eram la o echipă și aveam un contract foarte bun. Nu poți să te duci când vrei tu, dar la un moment dat îți dorești acest lucru", a mai precizat tehnicianul român care actualmente o pregătește pe Jiangsu Sainty, alături de care tocmai a câștigat Cupa Chinei.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, este cel care a discutat în 2011 cu tehnicianul care în 2009 a luat titlul în România cu Unirea Urziceni. Pe atunci, "Bursucul" o antrena pe Kuban Krasnodar, iar salariul foarte bun l-a făcut să nu accepte.

"I-am oferit un contract de 400.000 de euro, dar m-a refuzat. Mi-a spus, in acel moment, ca are un contract de un milion de euro, dar este dispus sa vina daca primeste 800.000 de euro. Nu aveam cum sa platim acea suma", spunea Mircea Sandu, în 2013, la postul de radio Sport Total FM.

3 trofee majore a câștigat Dan Petrescu de-a lungul carierei de antrenor: titlul de campion în Liga 1 (în 2009, cu Unirea Urziceni), Supercupa României (în 2015, cu ASA Tg. Mureș) și Cupa Chinei (în 2015, cu Jiangsu Sainty).

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑