România, gata pentru ”finala” cu Austria. ”Ne vom califica în play-off!”



România, gata pentru **”finala” cu Austria.** ”Ne vom califica în play-off!”

Şansa pentru un loc în play-off-ul pentru Mondialul de handbal masculin se joacă ÎN DIRECT la Digi Sport 2 joi, 14 ianuarie, de la ora 18:00. România trebuie să învingă Austria la minimum patru goluri.

România îşi joacă soarta în preliminariile mondiale contra Austriei, singura echipă neînvinsă din grupă. După 24-27 în deplasare, tricolorii au nevoie de o victorie la minimum patru goluri în returul de la Baia Mare. Până acum, pe teren propriu, elevii lui Aihan Omer au câştigat la 13 goluri cu Italia şi la şapte goluri cu Austria.

”A fost o repetiție pentru meciul care urmează, cel cu Austria, un meci important pentru noi și pentru viitorul echipei. Vom învinge însă la patru goluri diferență și ne vom califica”, a spus Marius Novanc (35 de ani), pivotul naționalei.

Antrenorul secund al României, Sandu Iacob, spune că handbaliștii știu ce au de făcut pentru a-și îndeplini obiectivul.

”Știm de unde să pornim, avem nevoie de o diferență de plus patru pentru a ne califica în play-off-ul din vară. Mai avem trei zile în care vom pune la punct toate detaliile”, a spus Iacob.

Austria ocupă prima poziţie, cu două puncte peste România. Partida va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 2, joi, de la ora 18 00. În ultimul meci din grupă, tricolorii joacă în Italia, pe 16 ianuarie.

CM 2017 se va desfăşura în Franţa. România a fost eliminată de Finlanda în preliminariile Euro 2016, într-o dublă manşă.

Din Grupa a 2-a mai fac parte naţionalele Austriei şi Italiei. Pe 4 noiembrie, Austria a învins România cu scorul de 27-24, în localitatea Maria Enzersdorf. Pe 8 noiembrie, la Călăraşi, România a obţinut o victorie confortabilă, cu 35-22, în faţa Italiei. A urmat apoi victoria cu Finlanda, scor 36-29, obținută duminică, 10 ianuarie, la Baia Mare.
În ultimele două partide, România va întâlni Austria (joi, 14 ianuarie), tot la Baia Mare, apoi Italia, pe 16 ianuarie, în deplasare.

În clasament, tricolorii antrenați de Aihan Omer ocupă locul doi, cu 6 puncte, prima fiind Austria, cu opt puncte. Pe locul trei se află Italia, 2 p și Finlanda, 0 p.

În faza următoare a preliminariilor merge mai departe doar formaţia clasată pe primul loc.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑