Unul da, altul ba! Declarații contradictorii în cazul convocării lui Bugaiov la națională



010 февраля 2015
Foto: presasportiva.com

Alexandru Curteian a rupt tăcerea! Selecţionerul a reacţionat în sfârşit la incidentul cu convocarea lui Igor Bugaiov la naţionala Moldovei.

Curteian susţine că fotbalistul poate juca pentru prima reprezentativă, deşi a renunţat la cetăţenia ţării noastre. Bugaiov a confirmat însă că nu poate evolua pentru selecţionată.

Igor Bugaiov a renunţat la cetăţenia Moldovei anul trecut şi a primit paşaportul kazah. Conform legislaţiei acelei ţări, dubla cetăţenie este interzisă.

În acelaşi timp, selecţionerul Alexandru Curteian insistă că Bugaiov poate evolua pentru naţionala noastră.

"Nu este important pentru dânsul are paşaport Kazahstan sau nu are paşaport moldovenesc. Asta nu-i problemă. Problema că nu vă informaţi şi nu ştiţi regulamentul. El e jucătorul selecţionatei Moldovei. El a jucat în Moldova. El nu a jucat în Kazahstan. Şi acea că el are paşaportul Kazahstanului, nu înseamnă că eu nu pot să-l convoc pe dânsul. El poate să-şi facă probleme numai în Kazahstan. Dar nu are cum nouă să facă probleme. Noi am vrut să-l vedem. Eu şi-a hotărât soarta şi nu vrea. A mai fost aşa ceva", a spus selecționerul naționalei, Alexandru Curteian. 

"Eu am un singur paşaport, cel kazah. Veneam în Moldova ca cetăţean al Kazahstanului. Eu nu am dreptul să am dublă cetăţenie, iar din această cauză nu am dreptul să evolueaz pentru naţională", a declarat atacantul Tobol Kostanai, Igor Bugaiov.

Curteian spune că Bugaiov a refuzat să joace pentru reprezentativa Moldovei în meciurile amicale cu România şi Kazahstan, iar fotbalistul îl contrazice.

"Au fost cu dânsul convorbiri înainte de anul nou şi a fost întrebat vrea sau nu vrea să vină. El a spus că vrea să vină. Acum el hotărăşte soarta. Eu nu pot să-l impun pe dânsul să joace pentru selecţionata Moldovei. Nu pot, nu pot", a spus Curteian. 

"Eu am spus că mi-a fost plăcut că am fost convocat la naţională. Dar le-am spus că sunt accidentat. Altceva nu am declarat", a precizat atacantul Tobol Kostanai, Igor Bugaiov.

Igor Bugaiov a jucat 42 de meciuri pentru selecţionata Moldovei şi a marcat 7 goluri. Originar din Tighina, fotbalistul locuieşte de 5 ani în Kazahstan.

Atacantul, care joacă la Tobol Kostanai, a evoluat ultima dată pentru selecţionata Moldovei în 2013.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑