La Sala Polivalentă vor instala un gazon de argilă pentru tenis



 

Sala polivalentă de la Chişinău îşi va schimba aspectul. Pentru prima dată va fi instalat un gazon special pentru tenis. Meciurile din Cupa Davis Moldova –Bielarus se vor desfăşura pe un gazon acoperit cu zgură din Croaţia. 4 tiruri vor transporta la Chişinău 90 de tone de zgură. 


Arena Sălii Polivalente va avea un alt aspect în luna aprilie. Organijzatorii meciului de tenis din Cupa Davis Moldova-Biealarus vor acoperi arena cu zgură adusă din Croaţia. 90 de tone de acest material special vor fi transportate cu 5 tiruri.
Marina Tauber, Preşedinte, Federaţia Moldovei De Tenis: «Nu există niciun pericol pentru gazonul de la Sala Polivalentă. Nu intenţionăm să stricăm nimic. Întreaga cantitate de apă care va fi folosită va fi absorbită de zgură».

Organizatorii vor fi nevoiţi să efectueze în termene restrânse lucrările de instalare a gazonului. Cu o săptămână şi lumătate înainte de startul Cupei Davis la Sala Polivalentă va avea loc un turneu de K-1. În locul ringului de box urmează să fie instalat un gazon din zgură pentru tenis.

Marina Tauber, Preşedinte, Federaţia Moldovei De Tenis: «Va fi o arenă la standarde mondiale. Zgura este de calitate. Va fi greu din punct de vedere tehnologic. Considerăm că această inovaţie va fi utilă pentru echipă».

Meciurile din manşa secundă a celei de a doua grupe euro-africane a Cupei Davis Moldova-Bielarus se vor desfăşura pe 4 şi 6 aprilie. Echipa noastră va desfăşura la Chişinău un cantonament de două săptămâni.

ALEXANDRU BOTNARI, VLAD COROBAN PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑