Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în finala US Open, în patru seturi



010 сентября 2013

 

O finală emoţionantă la US Open. Rafael Nadal l-a învins în ultimul act pe marele său rival, Novak Djokovic, adjudecându-şi doar al doilea trofeu la competiţia de la Flushing Meadows. Spaniolul s-a impus în patru seturi şi şi-a completat palmaresul cu cel de-al 13-lea trofeu de Mare Şlem din carieră.

Cap de serie numărul doi, Rafael Nadal s-a impus în primul set cu 6-2, dar a fost egalat de Djokovic după setul secund, câştigat de sârb cu 6-3. Jucătorul spaniol a ştiut să-şi stăpânească la timp emoţiile şi s-a impus în ultimele două seturi cu un categoric, 6-4, 6-1, devenind pentru a doua oară campion la US Open, după succesul din anul 2010. Nadal a catalogat această victorie ca fiind cea mai emoţionantă din cariera sa.

"Din anumite motive, aş putea numi această victorie cea mai emoţionantă din cariera mea. Ai de jucat un meci în faţa unuia dintre cei mai buni jucători din istorie, numărul unu mondial, Novak Djokovic, probabil, pe cea mai iubită suprafaţă a lui. Aşadar, trebuia să fiu aproape perfect ca să câştig, v-am spus asta acum o zi", a declarat Rafael Nadal.

"E doar greşeala mea. Am făcut câteva greşeli neforţate, în momente cruciale şi am servit slab de două ori, atunci când nu trebuia. Următorul lucru care s-a întâmplat a fost pierderea setului. El a început să joace mult mai bine în continuare, iar eu, evident, nu am mai putut recupera", a declarat Novak Djokovic.

Acesta este al doilea turneu de Mare Şlem câştigat anul acesta de Nadal, după Roland Garros, şi al 13-lea din carieră.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑