Klose e golgheterul istoric al Mondialelor, dar se teme ca Germania să nu piardă și a doua finală cu el în teren



campionat mondial 2014Klose e golgheterul istoric al Mondialelor, dar **se teme ca Germania să nu piardă și a doua finală** cu el în teren

Atacantul german Miroslav Klose, care a stabilit un nou record de goluri la CM 2014 (16), a spus că aceste reușite nu vor avea nicio valoare dacă Germania nu se va impune în finala cu Brazilia.

În privinţa recordului său, golgheterul în vârstă de 36 de ani a spus că pentru el nu contează ”decât succesul echipei, câştigarea trofeului. Ştiu că nu voi fi deloc bucuros dacă voi pierde a doua finală după cea din 2002”, în faţa Braziliei lui Ronaldo (0-2).

Atacantul german Miroslav Klose a devenit golgheterul all-time al Cupei Mondiale de fotbal, după ce a marcat al 16-lea său gol în competiţie, în semifinala ediţiei 2014, cu Brazilia (7-1), la Belo Horizonte.

Klose îl egalase pe brazilianul Ronaldo Nazario de Lima, având ambii 15 goluri, pe 21 iunie, graţie golului marcat împotriva Ghanei (2-2), în ultimul meci din grupă. În partida cu Brazilia, care a adus calificarea Germaniei în finala CM 2014, după o victorie la un scor incredibil, 7-1, Klose a marcat golul pentru 2-0, în minutul 23.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre noul său record stabilit în semifinala cu Brazilia, marţi la Belo Horizonte (7-1), golgheterul Cupelor Mondiale, Miroslav Klose, a afirmat referindu-se la Ronaldo, rămas cu 15 goluri:

”Este evident trist pentru el, chiar atunci când se afla pe stadion eu i-am depăşit recordul în meciul cu Brazilia. El mi-a trimis un mesaj de bun venit în clubul celor 15 (la meciul cu Ghana), iar eu spun 'Bun venit Miroslav Klose în clubul celor 16”.

></strong></em></p><p>Klose a ţinut să-l laude pe cel supranumit 'Il Fenomeno', retras din 2011:</p><p><em><strong>”A fost un jucător extraordinar. Eu joc acum în Italia şi toţi cei cu care vorbesc susţin că a fost cel mai bun atacant care a jucat în Italia. Cei de la Real Madrid spun acelaşi lucru, că a fost cel mai bun jucător de acolo, iar asta spune tot.</strong></em><br><em><strong>Personal, eu l-am văzut jucând şi sunt de acord: a fost atacantul complet, el a făcut tot ceea ce face un atacant, cu o personalitate fantastică”.</strong></em></p><p>Klose (36 ani), care este legitimat la Lazio Roma, se află la al patrulea său Mondial. El a înscris <strong>cinci goluri în 2002, la ediţia din Coreea de Sud şi Japonia</strong>, când Germania a fost învinsă în finală de Brazilia cu 2-0.</p><p><strong>În 2006</strong>, Klose a recidivat cu cinci goluri, cucerind titlul de golgheter al turneului găzduit de Germania, ajutându-și naționala să cucerească medaliile de bronz.</p><p><strong>În Africa de Sud (2010)</strong>, Klose a mai marcat patru goluri, egalându-l pe compatriotul său <strong>Gerd Muller</strong>, cu 14 goluri, iar Germania a terminat din nou pe locul al treilea.</p><p>Miroslav Klose este urmat în clasamentul all-time al marcatorilor Cupei Mondiale de <strong>Ronaldo</strong>, autor a 15 goluri la trei ediţii (1998, 2002, 2006; în 1994 a făcut parte din lot, fără a juca vreun minut), de compatriotul său <strong>Gerd Muller</strong> (14), francezul <strong>Just Fontaine</strong> (13 goluri, toate la ediţia din 1958) şi de brazilianul <strong>Pele</strong> (12).<br><br>Klose a marcat primul său gol la Cupa Mondială în 2002, contra Arabiei Saudite (8-0) şi are acum 71 de goluri marcate pentru naţionala Germaniei în 136 de selecţii.</p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑