Alexandru Abramciuc a fost ales preşedinte al Federaţiei de baschet din Moldova



011 сентября 2016

Alexandru Abramciuc a fost ales noul preşedinte al Federaţiei de baschet din Moldova. Singurul candidat la această funcţie a fost votat de toţi membrii forului prezenţi la Conferinţa Generală .
"Cel mai important este bugetul Federaţiei. E nevoie cu orice preţ să îl restabilim. Vor fi bani, vom atrage finanţări. Trebuie să scutim copiii de taxa de participare în campionat. Este foarte important acest lucru. Ştiu că multe echipe din ţară care doreau să participe în campionat,dar nu o puteau face pentru că nu aveau bani pentru a plăti taxa. Astfel, echipele se retrăgeau", a spus preşedintele FM de baschet, Alexandr Abramciuc.
Abramciuc l-a înlocuit pe Octavian Vucol, care în prezent este în arest la domiciliu. El e acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari, iar dosarul deja a fost trimis în judecată.
Înainte de a vota un nou preşedinte, delegaţii Conferinţei Generale l-au eliberat din funcţie pe Vucol şi au calificat activitatea acestuia drept una nesatisfăcătoare.
"La Conferinţa generală s-a aprobat decizia biroului federaţiei de acum un an. Încă de atunci i s-a acordat vot de neîncredere preşedintelui, dar biroul nu putea să-l elibereze din funcţie. Atunci i s-a propus să plece singur, dar el a refuzat. În ultimul an situaţia a devenit şi mai dificilă. Pot să spun că decizia de acum nu are nimic în comun cu probleme lui, adică cu procesul lui de judecată", a specificat preşedintele de onoarea al FM de baschet, Vasile Şleagun.
Noul şef al baschetului moldovenesc, Alexandru Abramciuc este om de afaceri şi totodată preşedintele Academiei de baschet din Bălţi.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑