Dani Pedrosa, prima victorie în 2015. Rossi şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului general



011 октября 2015

**Dani Pedrosa, prima victorie în 2015.** Rossi şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului general

Dani Pedrosa a obţinut prima victorie la clasa MotoGP după mai bine de un an, în Japonia. Pilotul Honda Repsol a câştigat Marele Premiu de la Motegi pentru a treia oară în carieră, dupa ce se impusese şi în 2011 şi 2012.

Spaniolul s-a calificat al şaselea, iar după start a urcat pe 4, în urma lui Andrea Dovizioso. După 10 tururi de aşteptare, el a trecut de italian şi a început să reducă distanţa faţă de primii doi clasaţi, Jorge Lorenzo şi Valentino Rossi.

Pe Rossi l-a depăşit cu 9 tururi înainte de final, iar pe Lorenzo în ultimele 7 tururi. Pedrosa a continuat să forţeze şi le-a adus celor de la Honda prima victorie pe circuitul de casă după o aşteptare de doi ani.

În spatele său, duelul dintre Rossi şi Lorenzo pentru locul 2 şi pentru titlul mondial a produs spectacol.

"Doctorul" a topit secundele şi a profitat de o greşeală facută de Lorenzo în virajul 3, în ultimele 5 tururi. Din cauza uzurii pneului faţă, pilotul din Mallorca nu a mai putut să răspundă şi a cedat 4 puncte la general.

Înaintea ultimelor trei curse ale sezonului, Rossi are un avantaj de 18 puncte în fruntea clasamentului general.

Marc Marquez a încheiat pe locul 4 în Japonia şi a iesit, matematic, din lupta pentru titlu.

></p><p>La clasa <strong>Moto2</strong>, proaspătul campion mondial <strong>Johan Zarco</strong> a sărbătorit cu o nouă victorie, a şaptea din acest sezon. Francezul a fost urmat de germanii Jonas Folger şi Sandro Cortese.</p><p><img src=va putea fi urmărită ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑