Soci va avea o zonă special amenajată pentru protestatari la Jocurilor Olimpice din acest an



011 декабря 2013

 

Oraşul Soci nu lasă loc de probleme pe timpul desfăşurării Olimpiadei de iarnă. Autorităţile ruse au anunţat că acesta va avea o zonă special amenajată pentru protestatari, unde îşi vor putea expune liber nemulţumirile. Noul preşedinte al Comitetlui Internaţional Olimpic, Thomas Bach a salutat ideea organizatorilor.

Un astfel de proiect a mai fost folosit şi la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008. "Salutăm anunţul comitetului organizatoric, făcut în urma unor discuţii pe care le-am avut cu partenerii ruşi, referitoare la instalarea unor zone special amenajate pentru protestatari", a declarat Bach.

Rusia va asigura măsuri sporite de securitate pe timpul desfăşurării Olimpiadei. Îngrijorările organizatorilor sunt bazate în primul rând pe islamiştii din nordul Caucazului. În luna iulie, liderul unei grupări islamiste, Doku Umarov, a făcut apel la "împiedicarea prin orice mijloace" a organizării Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

În plus, Rusia a fost criticată dur în ultima perioadă, fiind învinuită că a încalcat drepturilor omului. Nemulţumirile cetăţenilor sunt legate în primul rând de adoptatarea unui proiect de lege care interzice "propaganda homosexuală".

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑