PREMIERĂ! Pentru prima dată în ultimii 21 de ani, Turul Spaniei din 2014 nu se va încheia la Madrid



 

Organizatorii Turul Spaniei au prezentat traseul competiţiei pentru anul 2014! Ultimul mare tur din acest an va avea 8 finaluri de etapă în căţărare. Turul Spaniei va avcea avea loc în perioada 23 august-14 septembrie.

Cea de-a 69-a ediţie a Turului Spaniei va începe pentru a patra oară în istorie din Jerez de la Frontera, sud-vestul Spaniei, iar prima etapă cu finiş în ascensiune va fi cea de-a şasea. Runda se va încheia cu o căţărare de 5 kilometri la Cumbres Verdes. 

Cea mai importantă probă de contratimp individual a fost programat în etapa a zecea şi se va desfăşura lângă Zaragoza pe o distanţă de 36 kilometri. Ultimele cinci etape vor fi găzduite de Galicia, două dintre ele având finaluri pe căţărările Monte Castrove en Meis şi Ancares.

Turul Spaniei se va încheia cu un contratimp scurt de 10 kilometri în Santiago de Compostela. Astfel pentru prima dată în ultimii 21 de ani, Vuelta nu se va termina la Madrid.

"Timp de patru sau cinci ani am lucrat la acest traseu. Va fi o competiţie dificilă şi spectaculoasă în acest an, cu o mulţime de căţărări pe parcursul Turului Spaniei, dar şi la sfârşit. Am reuşit să facem cel mai reuşit traseu", spune Javier Guillen, diectorul Turului Spaniei.

În 2013, Turul Spaniei a fost câştigat de Chris Horner. Ciclistul american nu va putea să-şi apere titlul în acest an, deoarece nu şi-a găsit echipă după plecare de la Radio Shack.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑