Campionatele Internaţionale de Înot, un real succes. România a câştigat peste 150 de medalii



 

**VIDEO** Campionatele Internaţionale de Înot, un real succes. România a câştigat peste 150 de medalii

Organizate după 34 de ani în România, Campionatele Internaționale de Înot s-au dovedit a fi de un real succes. Delegația țării noastre, formată din 32 de sportivi, s-a împus detașat în clasamentul pe națiuni, înotătorii români au reusit să câștige peste 150 de medalii la juniori și seniori.

"Sunt foarte mulțumită atât de medalii cât și de timpii obținuți. Am patru titluri internaționale la acest campionat plus alte patru medalii de argint și de bronz", a declarat Ionela Cozma.

Surpriza zilei a realizat-o Emilia Colți Dumitrescu, care a reușit, la 400 de metri liber, să o invinga pe maghiara Katinka Hosszu, cea mai titrată sportivă participantă la Campionatele Internaționale de la București.

"Mă îndoiesc că am fi bătut-o dacă făcea craul. A fost o cursă grea fiind ultima zi e obositor. A mers bine, un timp bun, o cursă bună", a recunoscut sportiva noastră.

"Performanțele au fost foarte bune, așa cum ați observat s-au îndeplinit performanțele a 2-a, a 3-a şi a 5-a ale anului. Sportivii noștri și-au îmbunătățit performanțele la această primă ediție a Campionatelor Internaționale", a comentat şi Camelia Potec, preşedintele FR Nataţie.

Proba de foc va fi însă peste 3 săptămâni în Rusia, la Kazan, unde vor avea loc Campionatele Mondiale.

"Îmi propun depășirea celor mai buni timpi ai mei și vom încerca cu ștafeta să o calificăm. Primii 12 timpi de la Mondiale se vor califica la Olimpiada de la Rio", a declarat Robert Glinţă.

"Cu toții am spus că acolo vom intra în vârful de formă. Sperăm să fim la capacitate maximă și să calificăm odată ștafeta la Jocurile Olimpice", a spus şi Marius Radu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑