Petr Vabrousek şi Heather Hawkins au câştigat cel mai friguros Maraton din lume



Foto: andreirosu.org

Cehul Petr Vabrousek şi australianca Heather Hawkins au câştigat cel mai friguros Maraton din lume, care a avut loc la Polul Nord. Participanţii ediţiei din acest an au avut de înfruntat un ger de 41 de grade şi un vânt ce bătea cu opt kilometri pe oră.

50 de sportivi din 19 ţări au concurat la ediţia din acest an a Maratonului de la Polul Nord. Cursa a avut loc pe apele îngheţate ale mării Arctice la o distanţă de doar 49 de kilometri faţă de cel mai înalt punct de pe glob.

"Sunt foarte nervos. Îmi este frig. Tremur tot. Nu am văzut zăpadă niciodată şi niciodată nu mi-am imaginat că voi fi într-un astfel de loc. Iată-mă aici, scriind istorie", a spus sportivul Adrian Dodson- Shaw. 

Sportivii trebuiau să alerge 12 ture, iar după fiecare dintre ele aveau la dispoziţie un cort în care se încălzeau, atât timp de cât aveau nevoie. Mulţi dintre ei au avut de ajutor medical din cauza hipotermiei.

Din motive de securitate pe toată lungimea traseului au fost amplasaţi lunetişti gata să doboare orice animal care prezenta un risc pentru oameni.

La proba masculină s-a impus cehul Petr Vabrousek care a finisat Maratonul în patru ore, 22 de minute şi 24 de secunde. El a dominat pe toată durata competiţiei şi a ajuns la sfârşit cu un avans de 40 de minute faţă de al doilea clasat. Vabrousek a câştigat pentru a doua oară în carieră cel mai friguros Maraton din lume.

"A fost foarte dificil. Mult mai greu decât alergatul în condiţii normale. A fost mai mult o fugă cu obstacole prin zăpadă, dar a fost o experienţă frumoasă", a declarat sportivul Petr Vabrousek. 

Proba feminină a fost câştigată de australianca Heather Hawkins care a încheiat Maratonul în aproximativ şapte ore.

"Pur şi simplu ireal! Ce cursă! A fost foarte special. O cursă incredibilă. Mă simt magnific. A fost un privilegiu să particip", a spus sportivul Heather Hawkins. 

În pofida dificultăţilor, toţi participanţii la Maratonul de la Polul Nord au încheiat cursa, asta chiar dacă unii au avut nevoie de peste zece ore pentru a ajunge la finiş.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑