Tecău după victoria din Cupa Davis: "Suedezii m-au surprins, dar decisiv a fost să câștigăm primul set"



013 сентября 2014

 

România mai are nevoie de o singură victorie în cele două partide de duminică, în confruntarea cu Suedia, din Cupa Davis. Echipa condusă de Andrei Pavel are un avantaj important: 2-1 după victoria de sâmbătă, din meciul de dublu (DETALII AICI).

Horia Tecău a apreciat că el şi cu Florin Mergea şi-ar fi putut face meciul cu suedezii Isak Arvidsson/Johan Brunstrom mai uşor, dacă ar fi profitat de şansele pe care şi le-au creat.

''E totuşi un meci de Cupa Davis şi ştiam că va fi greu. Îl cunosc pe Brunstrom, dar celălalt jucător suedez, Isak Arvidsson, m-a surprins în primele două game-uri, când am început mai lent. Apoi am găsit strategia potrivită pentru am câştiga serviciul şi nu am mai avut probleme aşa mari. Am fi putut face meciul mai uşor, am avut mai multe şanse de break, iar dacă le fructificam era mai simplu. A fost foarte important să câştigăm primul tiebreak, iar apoi pe al doilea, după care suedezii au scăzut nivelul'', a afirmat Tecău într-o conferinţă de presă, după victoria cu 7-6, 7-6, 6-3.


Tecău a recunoscut că probabil scandinavii au avut informaţii despre felul în care joacă de la fostul său partener, suedezul Robert Lindstedt:

"La începutul meciului serveşti unde te simţi tu mai bine şi poate ei se aşteptau la acest lucru, dar apoi am început să returnez bine. Mă cunoaşte Robert Lindstedt, fostul meu partener, mă ştiu şi cu Johan Brunstrom. Trebuie să iei în considerare şi părţile slabe ale adversarului, dar şi să-ţi faci jocul tău, iar noi am reuşit să revenim în primele două seturi după ce am fost conduşi.", a spus jucătorul român cu cea mai bună clasare în topul mondial.

Celălalt component al echipei de dublu, Florin Mergea, a remarcat agresivitatea suedezilor: "Suedezii au fost foarte agresivi, au servit foarte bine în momentele importante, dar am returnat bine şi asta a contat mult. În general, returul este una dintre armele mele, iar azi a mers foarte bine."

Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, l-a remarcat Isak Arvidsson:

"Am avut un junior stângaci care s-a pregătit cu noi şi ne-am antrenat pentru acest tip de jucător. Mă bucur că s-a văzut calitatea şi profesionalismul jucătorilor noştri, cât de repede s-au unit, s-au ajutat şi n-au cedat deloc şi au câştigat în trei seturi. Presiunea a fost foarte mare şi, din nou, îl remarc pe Arvidsson, care ne-a surprins prin jocul său. De pe margine, în calitate de căpitan al echipei, trebuie să gândeşti pozitiv, să dai încredere. Am reuşit să conducem cu 2-1 după două zile şi sper să-l aducem pe Adi Ungur la forma sa normală, iar Marius Copil să fie sută la sută în caz că va juca un meci decisiv.", a spus Pavel pentru DIGIsport.

Duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu: Adrian Ungur - Elias Ymer, de la ora 11:00, şi Marius Copil - Christian Lindell, care va începe după încheierea acestei confruntări.

Agerpres

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑