Un nou scandal de dopaj zguduie sportul rusesc! 15 medialiaţi de la Soci ar fi luat anabolice



Foto: unnersworld.com
Fostul director al laboratorului antidoping din Rusia, Grigorii Rodcenkov, a făcut public, prin intermediul ziarului ”New York Times”, faptul că zeci de atleţi din echipa olimpică a Rusiei de la Olimpiada de Iarnă de la Soci, inclusiv 15 medaliaţi, s-au dopat.
Sportivii ruși au fost parte a unui program de dopaj pus la punct chiar de stat pentru a obţine rezultate mari. Rodcenkov a mărturisit că a dezvoltat personal un cocktail din trei substanţe interzise, care a fost utilizat de către atleţii ruşi.
Printre sportivii cărora le-au fost administrate aceste substanţe se numără:
- 14 membri ai echipei de schi fond, inclusiv campionul Aleksandr Legkov,
- membrul echipajului de bob Aleksandr Zubkov, medaliat cu aur,
- skeletonistul Vitaly Tretiakov.
Rodcenkov a mai estimat că, pe durata Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, un număr de cel puțin 100 de probe de urină testate pozitiv au fost ascunse, iar în locul lor au fost aduse altele, prelevate anterior acelorași sportivi. Astfel, niciun sportiv reprezentant al Rusiei la Jocurile de iarnă din 2014 nu a fost depistat pozitiv.
Sportivii în cauză și federațiile rusești pe genurile de sport respective resping acuzaţiile. La Olimpiada de la Soci, oarecum surprinzător, ruşii au cucerit, chiar dacă la limită, cele mai multe medalii - 33 la număr - și au terminat pe treapta întâi a clasamentului general pe națiuni.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑