O femeie-diplomat din Senegal este noul secretar general al FIFA



Foto: channelstv.com
Fatma Samoura din Senegal este noul secretar general al FIFA. Ea a devenit prima femeie și totodată prima persoană africană care ocupă acest post.
Numirea Fatmei Samoura în această funcţie a fost anunțată în cadrul celui de-al 66-lea congres al FIFA, care s-a desfăşurat la Ciudad-de-Mexico.
Diplomat în cadrul Organizației Națiunilor Unite timp de 21 de ani, Fatma Samoura, în vârstă de 54 ani, a ocupat diferite posturi în mai multe țări din Africa.
"Este o persoană care a gestionat lucrurile timp de 21 de ani în mai multe situații complexe. Ea a activat cu brio în domeniul umanitar, una din priorităţile principale ale FIFA. Atunci când adunăm toată această experiență într-un întreg, ajungem la concluzia că avem de a face cu persoana tocmai potrivită pentru acest post", a spus Gianni Infantino, preşedinte FIFA. 
Senegaleza Fatma Samoura l-a înlocuit în această funcție pe francezul Jerome Valcke, demis și apoi suspendat de către FIFA pe o perioadă de 12 ani.
În cadrul Congresului, statele Kosovo și Gibraltar au fost acceptate ca membre cu drepturi depline ale Federației Internaționale de Fotbal, astfel, încât numărul federațiilor naționale afiliate la FIFA s-a ridicat la 211.
Echipele naționale de fotbal ale Gibraltarului și Kosovo vor putea participa în preliminariile Campionatului Mondial din 2018.
La Congresul din capitala Mexicului, Moldova a fost reprezentată de către preşedintele şi secretarul general ai Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu și, respectiv, Nicolae Cebotari.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑