Record mondial la sărituri cu schiurile. Slovenul Peter Prevc a reuşit performanţa



015 февраля 2015
Foto: jurnalsportiv.ro

Record mondial la sărituri cu schiurile. Slovenul Peter Prevc a avut în concursul de la Vikersund o săritură de 250 de metri lungime, acesta fiind cel mai lung salt înregistrat vreodată într-o competiţie. 

La doar 22 de ani, Peter Prevc are o perioadă de excepţie în cariera sa. Slovenul a doborât la Vikersund recordul mondial la sărituri cu schiurile şi a devenit liderul clasamentului general al competiţiei.

Prevc a condus în clasamentul general încă după prima manşă, însă în manşa secundă a reuşit o săritură magnifică, zburând 250 de metri. Precedentul record mondial îi aparţinea norvegianului Johan Remen Evensen, care acum patru ani, tot la Vikersund, sărea 246,5 metri.

Prevc nu le-a dat nicio şansă adversarilor săi la etapa din Norvegia, reuşind să obţină un rezultat mai bun cu 14,5 puncte decât al doilea clasat Anders Fannemel.

Podiumul etapei de la Vikersund a fost completat de japonezul în vârstă de 42 de ani, Noriaki Kasai. Niponul a doborât şi el un record, devenind cel mai în vârstă sportiv din istorie care ocupă un loc pe podium. Totuşi, în clasamentul general, Noriaki Kasai se află abia pe locul şapte.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑