Moldova va organiza în premieră primul turneu de box profesionist. Un antrenor celebru va fi prezent la competiţie



015 октября 2014
Foto: telegraph.co.uk

Celebrul antrenor de box Don Turner va veni în Moldova la mijlocul lunii noiembrie. Turner, care l-a pregătit pe Evander Holyfield, va veni împreună cu pugilistul moldovean, Constantin Bejenaru, care va lupta la Chişinău în cadrul primului turneu de box profesionist organizat în ţara noastra.

Moldova va organiza în premieră un campionat la box profesionist. Asociaţia Naţională de Box Profesionist a obținut dreptul de a organiza o luptă pentru titlul de campion mondial, în versiunea Global Boxing Union. 

"Noi renaştem boxul profesionist în Moldova. Principalul scop este de a dezvolta şi de a populariza boxul în ţara noastră", a declarat preşedintele ABPM, Vitalii Râmari.

Evenimentul se va desfăşura cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, care susţine Asociaţia de Box Profesionist, care a fost înregistrată în luna iulie.

"Dezvoltarea ramurei respective şi susţinerea acesteia va ajuta sportivilor moldoveni să fie la un nivel mai înalt. Ministerul a acceptat înregistrarea acestei asociaţii şi va susţine acest eveniment, care este unul fără precedent şi foarte important pentru sportul moldovenesc", a zis viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hâncu.

La turneu vor participa trei reprezentanţi ai Moldovei, dintre care unul va fi Constantin Bejenaru. Acesta reprezintă România pe arena internaţională, însă este originar din Ungheni, iar în ultimii ani e stabilit la New York. El are în palmares şapte victorii din tot atâtea lupte disputate. Bejenaru va veni în Moldova cu antrenorul său celebrul Don Turner, care l-a pregătit pe legendarul Evander Holyfield.

"Va veni să susţină sportul moldovenesc. Asta e un plus. Până acum toţi copiii doreau să devină astronauţi, iar acum vor dori să devină boxeri profesionişit pentru a mai câştiga bani", a menţionat preşedintele ABPM.

Evenimentul va avea loc pe 14 noiembrie la Sala Polivalentă din Capitală.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑