Voleiul mondial feminin are o noua regina - echipa Statelor Unite. Cum s-a impus in finala in fata Chinei



015 октября 2014

Voleiul mondial feminin are o noua regina - echipa Statelor Unite. Americancele au castigat in premiera titlul mondial, dupa o finala incendiara in fata Chinei. Campioana olimpica, Brazilia, a trebuit sa se multumeasca doar cu medaliile de bronz.

 

Dupa ce in semifinale a reusit imposibilul si a batut-o cu 3 la 0 la seturi pe favorita Brazilia, americancele au fost de neoprit si in finala contra Chinei. Elevele fostului mare campion olimpic Karch Kiraly au controlat in mare parte partida de la Milano si au reusit sa se impuna cu 3 la 1 in fata asiaticelor. A fost 27 la 25, 25 la 20, 16 la 25 si 26 la 24.

 

Este pentru prima oara in istorie cand echipa Statelor Unite a obtinut titlul mondial, dupa ce in doua rânduri, in 1967 si in 2002 a trebuit sa se multumească doar cu argintul. Cu 20 de puncte, cea mai buna jucatoare din finala Mondialului a fost Kimberly Hill. Campioana olimpica en-titre, Brazilia, a obtinut bronzul dupa ce a invins dramatic in finala mica, cu scorul de 3 la 2, gazda Italia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: China, sua, volei feminin,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑