Acum 3 luni, golgheterul grupei României a fost dat afară de Zamparini de la Palermo: "E un afemeiat!"



015 октября 2014

 

**VIDEO** Acum 3 luni, golgheterul grupei României a fost dat afară de Zamparini de la Palermo:

Grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016 este dominată de Irlanda de Nord, care are maximum de puncte după 3 meciuri și care dă și golgheterul la zi al grupei, pe Kyle Lafferty, cu 3 goluri.

Puțini știu, însă, că Lafferty are în spate o perioadă foarte agitată. În 2013, atacantul s-a transferat de la FC Sion (Elveția) la Palermo, care țintea promovarea imediată în Serie A. A marcat 11 goluri, fiind al doilea golgheter al echipei în sezonul petrecut în al doilea eșalon italian (la 3 goluri în spatele lui Abel Hernandez), dar nu l-a convins pe patronul formației rosanero. Maurizio Zamparini a decis, atunci, să îl cedeze la un alt club, invocând motive disciplinare, iar în vară l-a vândut pentru circa 3,7 milioane la Norwich, în The Championship, al doilea eșalon al fotbalului britanic.

"E un afemeiat ieșit de sub control!", spunea, la timpul respectiv, patronul de la Palermo, Maurizio Zamparini.

La 3 luni distanță de la acel episod, Lafferty este golgheterul Grupei F din preliminariile EURO 2016 și peste încă o lună urmează meciul de la București, cu România, din etapa a 4-a.

3 goluri are Kyle Lafferty în calificări, câte unul în fiecare meci disputat până acum:

Ungaria - Irlanda de Nord 1-2 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)
Irlanda de Nord - Feroe 2-0 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)
Grecia - Irlanda de Nord 0-2 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)

"Toți jucătorii au fost magnifici, iar Kyle Lafferty a fost fantastic.", a spus selecționerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, la capătul meciului cu Grecia, de marți seară.

După acest ultim meci, Claudio Ranieri, selecționerul Greciei, s-a enervat pe apărătorii eleni, mai ales că îi avertizase cu privire la vârful Irlandei de Nord, pe care l-a comparat cu Diego Costa. Fundașii gazdelor de marți seară l-au scăpat în câteva rânduri, iar Lafferty a marcat o dată și și-a trecut în cont o bară transversală.

Circa 3,7 milioane de euro a încasat Palermo de la Norwich, în schimbul atacantului în vârstă de 27 de ani.

Nord-irlandezul are cu un gol mai puțin decât cei mai prolifici marcatori ai primelor 3 etape disputate din preliminariile EURO 2016: Omer Damari (Israel), Robert Lewandowski (Polonia) și Gylfi Sigurdsson (Islanda).

Lafferty a fost coleg cu fundașul român Dorin Goian, la Glasgow Rangers, timp de un sezon (2011-2012). Și la fosta campioană a Scoției a fost protagonistul unui episod controversat. În timpul unui meci, atacantul nord-irlandez a simulat că ar fi fost lovit de un adversar, care a sfârșit prin a fi eliminat. La Rangers, după ce au fost vizionate imaginile video și s-a constatat că oponentul fusese sanționat pe nedrept, Lafferty a fost amendat.

În primăvara lui 2012, înainte să se transfere de la Rangers la FC Sion, a primit și o suspendare de două săptămâni, din cauză că s-a luat la bătaie în timpul unui antrenament.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑