Tadici se gândește tot la punctele pierdute pe finalurile de meci: “Regret mai ales acel ultimo gol cu Danemarca”



016 декабря 2014

 

**VIDEO** Tadici se gândește tot la punctele pierdute pe finalurile de meci: “Regret mai ales acel ultimo gol cu Danemarca”

România – Spania 22-20. Reprezentativa feminină de handball a României a învins Spania, în penultimul meci din grupa principală I, la Campionatul European de Handbal. Succesul păstra șanse matematice de calificare în semifinale, dar rezultatul partidei Danemarca – Ungaria, 23-20, le-a anulat. Selecționerul Gheorghe Tadici regretă punctele pierdute pe finalurile de meci cu Danemarca și Ungaria.

Imediat după succesul contra Spaniei, antrenorul a vorbit atât despre partidă, dar și despre parcursul la turneul final continental. “Felicit echipa pentru modul în care a înțeles să joace în repriza a doua faza de apărare. Nu pot să nu o felicit pe Paula Ungureanu, portarul echipei noastre, care a făcut un joc excepțional. Un procentaj de peste 50%. Echipa a luptat de la cap la cap, am avut o a doua repriză excepțională, cu diferență de 7 goluri, am primit doar 6 goluri.”

Tadici a încercat să facă o analiză a parcursului elevelor sale la acest turneu final: “Consider că am pierdut nemeritat cu Ungaria, la modul în care a decurs jocul. Asta e situația, sigur că regretăm punctele pierdute și eu regret mai ales acel ultim gol cu Danemarca. Eu cred că trebuia să avem, în mod logic, și pe joc, și pe drept, și pe corecte, două, trei puncte, minimum două puncte în plus. Un punct cu Danemarca și cel puțin un punct cu Ungaria, care ne-a stat la îndemână.”

În faza grupelor preliminare România a fost egalată de Danemarca, 29-29, după ce tricolorele au avut și 5 goluri avans. Cu Ungaria, a fost 19-17 în minutul 54, dar s-a terminat 20-19 pentru maghiare.

Accidentată grav la umăr în meciul cu Danemarca, Ada Nechia a ratat restul turneului și Tadici crede că a fost o pierdere esențială pentru România: “Dacă era, câștigam ambele meciuri, pentru că Nechita este... De Ada vorbesc, este o jucătoare care finalizează formidabil, dă gol, are procedee, are ochi.”

La finalul conferinței de presă de după succesul cu Spania, Tadici nu s-a ferit să și critice, fără să nominalizeze, o parte dintre jucătoare: “Trebuie, unele mai puțin, unele mai mult, să-și schimbe atitudinea și în campionatul României, pentru că acolo trebuie să crească, în primul rând. Și când vin la echipa națională, pentru că sunt tinere și au de învățat și trebuie să învețe cum se face performanță. Performanța nu se poate face cu economie de confort și cu comoditate.”


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑