Andrei Şoltoianu, al patrulea tenisman care va completa echipa de Cupa Davis a Moldovei



017 февраля 2016

Andrei Şoltoianu a devenit al patrulea tenisman care va face parte din echipa de Cupa Davis a Moldovei. Sportivul, care se antrenează în ultimii ani în Germania, a câştigat preselecţia şi va face echipă cu Radu Albot, Andrei Ciumac şi Alexandru Cozbinov.

Andrei Şoltoianu a ajuns în echipa de Cupa Davis după ce a câştigat turneul de preselecţie, organizat în premieră la Chişinău. Tenismanul în vârstă de 22 de ani a câştigat toate meciurile din cadrul competiției, învingându-i consecutiv pe Egor Matvievici, Dmitri Baskov şi Maxim Bulat. În ultima partidă, Şoltoianu s-a impus în faţa lui Bulat cu scorul de 7-6, 6-4.

"Sunt foarte fericit. Pentru asta şi venisem aici, pentru a ajunge în echipa naţională. Am obţinut ceea ce mi-am dorit. Şcoala germană m-a ajutat foarte mult. Acolo sunt antrenori foarte buni, ce te pregătesc şi din punct de vedere fizic. Cred că datorită acestui fapt am reuşit să înving", a spus tenismanul Andrei Șoltoianu. 

"Îl cunosc pe acest băiat din copilărie, încă de atunci când se pregătea şi juca în Moldova. Mereu a avut o atitudine responsabilă faţă de tenis, antrenamente şi cantonamente. Din ceea ce am văzut în timpul preselecţiei, pot să spun că am rămas plăcut surprinsă de nivelul tenisului prestat aici", a spus președintele FM de tenis, Marina Tauber. 

Andrei Şoltoianu va face parte din echipa Cupei Davis a Moldovei alături de Radu Albot, Andrei Ciumac şi Alexandru Cozbinov. Din cei patru doar doi apar în clasamentul ATP. Albot este pe locul 127, iar Andrei Ciumac nu se află printre primii 1.500 de tenismani.

Moldova va lupta pentru promovarea în cea de-a doua grupă valorică a Cupei Davis cu alte 15 contracandidate. Echipele vor fi împărţite în patru grupe a câte patru, iar în grupa a doua vor ajunge doar două dintre ele.

"Avem şanse chiar foarte mari, însă totul va depinde de ce jucători vor avea în lot selecţionatele adverse", a spus tenismanul, Andrei Ciumac. 

Din toate cele 16 selecţionate din această grupă, Moldova este cea mai bine poziționată în clasamentul Cupei Davis.

Meciurile din cadrul grupei a treia valorice din zona euro-africană vor avea loc între 2 și 6 martie în capitala Estoniei, orașul Tallin.

Echipa noastră va începe pregătirile săptămâna viitoare.

Источник – PublikaTV


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑