Spirit olimpic. Două atlete au terminat pe ultimul loc o cursă după ce s-au ajutat reciproc (FOTO)



017 августа 2016
FOTO: reuters.com
Două atlete au fost lăudate pentru spiritul olimpic de care au dat dovadă în timpul cursei de 5.000 de metri, când după ce s-au ciocnit s-au ajutat reciproc pentru a termina cursa. După ce americanca Abbey D’Agostino s-a accident mai serios în urma ciocnirii cu neo-zeelandeza Nikki Hamblin, aceasta din urmă ridicat-o în picioare și a rămas în urmă pentru a o ajuta, relatează The Guardian
Cele două atlete mai aveau patru ture până să termine cursa de 5.000 de metri de la Rio, când s-au lovit una de cealaltă. Hamblin, care se afla în mijlocul mai multor atlete, s-a împiedicat și a căzut, iar D’Agostino, care alerg direct către ea, s-a împiedicat la rândul ei și a căzut și ea.
D’Agostino s-a ridicat prima și văzând că adversara ei este încă l-a pământ a ajutat-o să se ridice. După câteva momente însă, piciorul drept al americancei a început să cedeze și în scurt timp a căzut iar la pământ.
Nikki Hamblin s-a oprit din alergat și s-a întors către Abbey D’Agostino. Cele două s-au îmbrățișat, moment care a fost surprins de camere de filmat și de fotografiat de la eveniment și care a devenit viral pe internet.
This is what #sportsmanship looked like moments ago in the women's 5000m final at #Rio2016 https://t.co/EKK4aVzS6b pic.twitter.com/pjg159dvrS
"Când am căzut nu am știu ce se întâmplă. De ce am căzut? Și dintr-o dată am simțit o mână pe umărul ca și cum îmi transmitea să mă ridic, să termin cursa. Sunt foarte recunoscătoare lui Abbey pentru ce a făcut pentru mine. Fata asta este spiritul olimpic întruchipat. Nu ne cunoșteam până acum. Nu este minunat? Când o să îmi amintesc de Rio nu o să îmi amintesc pe ce loc am terminat ci acel moment. Uneori trebuie să îți amintești că să fii un om bun este mai important. Dacă nu aș fi așteptat-o sau nu aș fi încercat să o ajut aș fi ajuns cu 10-15 secunde mai devreme la finish, mai conteaza?”, a spus Niki Hamblin.
Cele două atlete au terminat pe ultimul loc cursa și s-au îmbrățișat din nou, înainte ca D’Agostino să fie luată într-un scaun cu rotile de pe teren pentru tratament.
Deși nu au obținut timpul necesar pentru finală, ambele au fost incluse în finala de vineri după ce echipele din care fac parte au protestat.
Nu se știe încă dacă Abbey D’Agostino va putea să concureze, sau este prea grav accidentată. 
Gestul celor două sportive este cu atât mai apreciat, cu cât în urmă cu cinci zile un judokan egiptean a refuzat să dea mâna cu adversarul său israelian. Islam El Shehaby a fost trimis acasă de delegația lui în urma acestui gest.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑