Veste bună pentru roș-albaștri! FC Basel e sigură că UEFA o va obliga să joace fără spectatori meciul cu Steaua din UCL



017 октября 2013

></p><p>Fotografiile respective au făcut înconjurul lumii. La câteva minute după startul meciului dintre <span style=FC Basel și Schalke 04, în grupa E a UEFA Champions League, mai mulți activiști Greenpeace au desfășurat un banner gigant chiar deasupra terenului de joc, inscripționat cu un mesaj anti-Gazprom, sponsorul echipei germane, dar și al Ligii Campionilor, pentru care plătește 40 de milioane de euro pe an: ”Gazprom, nu faulta Oceanul Arctic”. Bannerul uriaș era suspendat de acoperișul arenei St. Jakob-Park. Arbitrul întâlnirii a fost nevoit să suspende meciul câteva minute, până la îndepărtarea bannerului. Cei 18 activiști implicați în această acțiune au fost arestați.

A doua zi, proprietarii stadionului au făcut plângere împotriva activiștilor pentru încălcarea proprietății. UEFA a deschis, la rândul său, o acțiune disciplinară îndreptată împotriva echipei elvețiene. Ulterior, Greenpeace a emis un comunicat prin care declara că protestul său era îndreptat doar împotriva Gazprom, nu și împotriva lui FC Basel.

Pierderi financiare de peste 3 milioane de franci elvețieni pentru Basel

Cu toate acestea, FC Basel așteaptă cu sufletul la gură sancțiunea UEFA, care urmează să fie anunțată astăzi, joi, 17 octombrie, dar presa din Elveția ar avea informații că decizia forului continental se cunoaște deja. FC Basel se așteaptă la sancțiuni dure din partea UEFA, care - se știe - este foarte strictă cu măsurile de securitate la competiția sa regină. Potrivit presei din Țara Cantoanelor, UEFA va sancționa clubul elvețian cu o amendă de cel puțin două sute de mii de euro și cu disputarea următorului meci de acasă din Liga Campionilor cu porțile închise. Ceea ce ar reprezenta un adevărat dezastru financiar, mult mai mare decât amenda, întrucât Basel ar pierde circa 3 milioane de franci elvețieni, cât ar fi încasat din bilete la acel meci.

></p><p>Spre norocul Stelei, următoarea partidă pe care Basel o va disputa în UCL pe St. Jakob-Park este cea împotriva campioanei României, de <span style=miercuri, 6 noiembrie, meci transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Astfel, Steaua va beneficia de faptul că elvețienii nu vor putea fi încurajați de cei aproape 40.000 de fani ai lui Basel, câți ar încăpea pe arenă la meciul respectiv.

FC Basel se mai teme că acțiunea Greenpeace le-ar fi afectat serios șansele la a le fi acceptată candidatura pentru a fi unul din orașele alese între cele 13 care vor găzdui Euro 2020. În aceste condiții, președintele clubului elvețian, Bernhard Heusler, a declarat că va chema în fața tribunalului organizația ecologistă care a provocat toate aceste neplăceri.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑