România revine printre primele 20 de echipe ale lumii. În 1997, tricolorii au fost pe locul 3!



 

**VIDEO** România revine printre primele 20 de echipe ale lumii. În 1997, tricolorii au fost pe locul 3!

Cadou de final de an pentru naţionala României: tricolorii vor urca în primele 20 de echipe din lume, după cinci ani, grație succesului cu Irlanda de Nord.

Pentru prima oară din martie 2009 încoace, România revine în top 20 mondial. Naţionala va lua locul Greciei, adversara din preliminarii înfrântă acasă de Feroe. Tricolorii îşi continuă astfel ascensiunea începută în septembrie 2012, când ocupau locul 57, cel mai slab din istorie.

“Cu Danemarca țin foarte mult să înregistrăm un rezultat pozitiv. O victorie ne-ar aduce în clasamentul FIFA un loc superior celui pe care suntem acum.”, a declarat luni, Anghel Iordănescu.

Andrei Prepeliță e și el decis să ajute România să scoată un rezultat bun: “Avem moral bun, suntem pe primul loc în grupă. Tratăm serios orice meci, contează pentru coeficientul FIFA. Și chiar dacă e un amical, trebuie să-l tratăm serios.”

În septembrie 1997, România reuşea cea mai bună clasare din istorie: tricolorii erau pe locul 3, ultima treaptă a podiumului mondial. Selecționerul știe c ear însemna acum o clasare între primele 20 de formații ale lumii: “Enorm de mult pentru moralul jucătorilor, pentru încredere, pentru faptul că terminăm anul bine. Ne va ajuta.”

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑