Românul Emanuel Cățe, vedeta finalei Euroligii de juniori! A stabilit un record



 

**VIDEO** Românul Emanuel Cățe, vedeta finalei Euroligii de juniori! A stabilit un record

Performanță deosebită pentru un tânăr baschetbalist român!

Real Madrid este noua campioană a Europei la nivelul U18 în baschetul masculin. "Los Blancos" au urmat exemplul echipei mari, care s-a impus în finala Euroligii cu Olympiakos, și și-au trecut în palmares primul titlu de acest fel, după revanșa luată duminică în fața sârbilor de la Steaua Roșie Belgrad. Unul dintre cei mai buni oameni de pe parchet a fost pivotul Emanuel Cățe, care a înregistrat 11 puncte, 8 recuperări și 8 capace!

Partida desfășurată în fața a 2.000 de spectatori, la Barclaycard Arena din Madrid, s-a încheiat cu scorul de 73-70 (15-22, 24-15, 20-14, 14-19) pentru Real. Sârbii au început mai bine și s-au desprins la 22-15 în primul sfert, după cum a relatat site-ul 24secunde.ro. A urmat replica din partea ibericilor, aceștia preluând inițiativa pe tabela de marcaj.

La jumătatea meciului tabela de marcaj fiind de 39-37. Real s-a desprins pe parcursul celei de-a 3-a secvența, scorul după 30 minute de joc fiind de 59-51. Sârbii s-au apropiat la un singur punct în ultimul minut, dar Real a gestionat finalul, fiind precisă la linia de pedeapsă pentru o victorie obținută la mare luptă, după un meci în care a avut mai mult inițiativa pe tabela de marcaj. Steaua Roșie a ratat ultima aruncare, una de la mare distanță.

></p><p>Grație acestei performanțe individuale, Cățe a doborât un record vechi de opt sezoane, cel al numărului de capace administrate de un singur jucător într-un meci la turneul final. Precedent record a fost stabilit de <strong>Mamadou Samb</strong> (Barcelona), în 2007, la competiția desfășurată în Atena (Grecia).</p><p>În cele patru jocuri desfășurate la turneul final Next Generation Tournament, Emanuel Cățe a înregistrat medii de <strong>8,5 puncte, 7,8 recuperări</strong> și <strong>2,3 capace pe meci,</strong> notează totalbaschet.ro.</p><p>Steaua Roșie și Real s-au confruntat și în finala de anul trecut. Sârbii au învins atunci cu scorul de <strong>55-42.</strong> Aceasta a fost cea de-a 13-a ediție a turneului. CSKA Moscova are trei trofee, iar Zalgiris Kaunas și FMP Belgrad au câte două trofee. INSEP, KK Zagreb, Lietuvos Rytas, Joventut Badalona, respectiv Steaua Roșie Belgrad au câștigat câte o dată trofeul.</p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑