Keșeru, pe urmele legendei Stelei! Lăcătuș a fost singurul care a mai izbutit un hat-trick în Europa



019 сентября 2014

 

**VIDEO** Keșeru, pe urmele legendei Stelei! Lăcătuș a fost singurul care a mai izbutit un hat-trick în Europa

Claudiu Keșeru s-a dezlănțuit și în UEFA Europa League (VIDEO AICI), după cele 6 goluri pe care le-a reușit în victoria categorică obținută de Steaua cu Pandurii, în Liga 1.

După ce a stabilit un record în campionat, depășindu-l inclusiv pe Gică Hagi, Keșeru l-a egalat pe Marius Lăcătuș, singurul care mai bifase un hat-trick pentru Steaua în cupele europene.

În anul 1989, Steaua a învins clar tot o echipă nordică, pe IFK Goteborg, scor 5-1, într-un meci care a contat pentru sferturile Cupei Campionilor Europeni.

Lăcătuș a marcat atunci în minutele 7, 18 și 65, Steaua a ajuns până în finală (pierdută cu Milan, scor 0-4), însă Keșeru se poate lăuda că a marcat golurile într-o singură repriză, într-un interval de doar 12 minute, fără ca vreun alt coleg să mai puncteze în acest interval.

Astfel, Keșeru a marcat cel mai rapid hat-trick din scurta istorie a UEFA Europa League, din momentul în care s-a "rebranduit" competiția sub numele actual, în 2009.

Atacantul roş-albastru a depăşit precedentul record, de 14 minute, stabilit de Steven Gerrard în meciul Liverpool-Napoli din 4 noiembrie 2010. Totodată, Keşeru a reuşit cea mai rapidă "triplă" din cupele europene din iulie 2013 încoace. Atunci, zambianul Joseph Mulenga înscria un hattrick în 9 minute (44, 48, 53), în meciul Utrecht-Differdange, din turul doi preliminar al UEL.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑