Dorinel îl apără pe Piți: "Nu cred că s-a schimbat în 3-4 ani, Mutu e răutăcios"



></p><p>Recordmenul de selecții la echipa națională de fotbal a României, <strong>Dorinel Munteanu</strong>, îl contrazice pe <strong>Adrian Mutu</strong> în privința metodelor de pregătire folosite de selecționerul <strong>Victor Pițurcă</strong>.</p><p><em><strong>, spune fostul tehnician al Stelei și al lui Dinamo.

Acuzat de Mutu că organizează ședințe de pregătire video lungi, plictisitoare și pline de informații inutile, Pițurcă e apărat de tehnicianul care a adus primul titlu de campion an României pentru o echipă din zona Moldovei: Oțelul.

"Neamțul" a spus că, pe vremea sa, în urmă cu mai bine de patru ani, ședințele actualului selecționer erau normale, cu durate de maximum 35 de minute și analize individuale. În schimb, admite că existau informații de cultură generală nu lipseau, atât în mandatul lui Pițurcă, cât și în cel al lui Anghel Iordănescu.

"Nu sunt adevărate acuzele lui Mutu. Nu comentez, pentru că e răutăcios acum. Nu vreau să îl atac. Nu cred că e cum exagerează el. Și nea' Puiu Iordănescu ne spunea lucruri de cultură generală, de exemplu când jucam cu Columbia. Eu zic că nu este ceva rău. Pe timpul nostru, ședința video nu dura cât tot meciul, ci 30-35 de minute. Domnul Pițurcă și domnul Iordănescu puneau și jucătorii individual pentru analiză.", a spus Dorinel Munteanu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de la Digi Sport 1.

"Poate s-o fi schimbat domnul Pițurcă în ultimii 3-4 ani, de când nu mai sunt la echipa națională. Ce, să ne uităm la meci ca la film și să nu ne zică nimic? Poate Adi nu-și mai aduce aminte, dar nu câștigă nimic din acest lucru, poate doar antipatie.", a adăugat antrenorul.

Dorinel Munteanu a discutat și despre barajul cu Grecia, spunând că tricolorii au cedat prea ușor în fața unui adversar îmbătrânit. "Nu a fost un joc bun și e clar că băieții ar fi trebuit să facă mult mai mult. Am fost foarte aproape, dar am cedat prea ușor. Au fost mai deștepți decât noi. Dacă ai ajuns la baraj, eram de la egal la egal în momentul tragerii la sorți. Ne bucuram că am căzut cu Grecia, dar după calificare adversarul a fost mai bun. Nu am văzut, însă, o Grecie așa cum au văzut-o mulți specialiști. E îmbătrânită, cu experiență, dar cred că puteam trece de ea, cu un joc mai rapid, mai organizat și mai multă încredere.", a încheiat fostul tehnician al Stelei și al lui Dinamo.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑