Tomas Ryde rămâne selecționerul României: "Și-a îndeplinit obiectivul"



020 декабря 2015

 

**VIDEO** Tomas Ryde rămâne selecționerul României:

Tomas Ryde are șanse mari rămână selecționerul României și după medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunțat, ÎN DIRECT la Digi Sport, că nu are nicio intenție să îl înlocuiască pe selecționer de la cârma naționalei feminine, mai ales că a adus o revoluție în mentalitatea sportului din România.

Alexandru Dedu a discutat și despre premiile în bani pe care le vor primi jucătoarele și staful echipei naționale, după clasarea pe locul al 3-lea în lume.

"Conform contractului, Tomas Ryde și-a îndeplinit obiectivul, nu am nici cea mai mică dorință de a schimba antrenorul. Nu mă refer doar la handbal, ci a deschis o nouă perspectivă în ceea ce înseamnă performanță sportivă. Știți ce a făcut după înfrângerea din semifinale? A făcut un videoclip pus pe Facebook, în care a arătat că, deși în localitatea în care sunt cazați e înnorat, soarele a răsărit și a doua zi. Asta spune multe vizavi de cum trebuie să privim lucrurile", a declarat Alexandru Dedu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"Pentru mine, e un rezultat așteptat. Urmărind finala dintre Olanda și Norvegia, îmi dau seama că adevărata finală s-a desfășurat în semifinale. E un sentiment foarte plăcut și o confirmare a unor idei avute de mult timp și implementate cu curaj și care au dus la ceea ce ne dorim cu toții. Personal, sunt mândru de acest rezultat și de echipa națională a României și sper într-o mai bună finanțare a sportului românesc, fiindcă suntem capabili de rezultate", a adăugat președintele Federației Române de Handbal.

"Suntem singura echipă națională a României cu șanse să ajungă la Jocurile Olimpice. E o șansă mare și sperăm să se întâmple. Anul trecut am fost campioni la junioare, acum ăsta am luat bronzul la senioare, avem generații bune", a mai spus conducătorul handbalului românesc.

În vară, când Federația i-a prelungit contractul după calificarea la Campionatul Mondial, Alexandru Dedu spunea: "Se va desfăşura şi în continuare, cu următoarele dead-line-uri: Campionatul Mondial, calificare pentru turnee preolimpice şi Olimpiadă".

După meciul cu Polonia, Tomas Ryde a vorbit la conferința de presă, unde s-a declarat fericit să lucreze cu jucătoarele din naționala României.

"A fost un meci fantastic împotriva numărului 4 în lume. Am făcut un meci mare. Am fost foarte bine pregătiţi. Sunt foarte fericit pentru că fetele au pus în practică toate planurile noastre. Sunt foarte fericit să lucrez cu aceste fete", a declarat Ryde la conferinţa de presă.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑