Igor Negrescu: «Se încearcă prin diverse metode să fim opriţi, dar noi vom lupta în continuare»



021 октября 2013
/><br /><p>Antrenorul principal al «Daciei» Chişinău, a dat o notă personală meciului «Tiraspol» - «Dacia» (3:3), dar şi a răspuns la câteva întrebări.</p>  <p><em>- Aţi văzut foarte bine ce s-a întâmplat astăzi pe teren. Restul fără comentarii. Mulţumesc tuturor</em>, - aşa a comentat Igor Negrescu la conferinţa de presă de după meci, ceea ce a stârnit nemulţumiri printre reprezentanţii mass-media, care l-au acuzat pe tehnicianul «dacilor» de lipsă de respect faţă de jurnalişti. De fapt, e interesant să auzi asemenea pretenţii faţă de o persoană care mereu este deschisă la dialog nu doar cu jurnaliştii, însă pentru fiecare dintre noi intervin momente, când e dificil să găseşti cuvintele, să analizezi şi să încerci să explici cauzele care au dus la rezultatul final al unui eveniment sau a unei acţiuni. După câteva ore, antrenorul principal al «Daciei», a răspuns la întrebările serviciului de presă.</p>  <p>- Domnule Igor, de ce aţi refuzat să comentaţi rezultatul final al meciului la conferinţa de presă? </p>  <p>- De fapt partida a fost una foarte dificilă. A fost multă presiune asupra echipei noastre din mai multe părţi. Reieşind din asta, nu am putut găsi cuvintele potrivite, ca la cald să analizez situaţia. Am mulţumit jurnaliştii că m-au aşteptat, dar în acel moment nu eram pregătit să vorbesc.</p>  <p><strong class=- Acum, la rece, cum puteţi caracteriza jocul echipei dumneavoastră în partida în care, «Dacia» a ratat victoria în ultimele secunde?

- În primul rând, totul a început de la vamă. Ne-au reţinut 40 de minute fără nici un motiv. Ne-au verificat de mai multe ori paşapoartele. M-am apropiat de vameşul principal şi i-am adresat o întrebare logică: «Din ce cauză ne reţineţi?». Un răspuns clar nu am primit, doar fraze, gen, trebuie să vă verificăm documentele. Cred că acest moment şi-a pus amprenta asupra jocului. A destabilizat echipa înainte de un meci atât de important. Prin diverse metode se încearcă să fim opriţi.

În ceea ce priveşte partida, atunci în mare parte am controlat jocul. Ce-i drept în primele minute s-a văzut că în urma deplasării şi a evenimentului de la vamă, băieţii nu au intrat în acel ritm care trebuie să fie. Au fost multe greşeli. Concentrarea nu a fost la maximum. În urma acestor probleme am primit gol. Sunt bucuros că am revenit şi am preluat iniţiativa. Băieţii au luptat, au încercat să îndeplinească ceea ce le cer. Am marcat destule goluri, dar şi am încasat. În ceea ce priveşte golul doi marcat de FC «Tiraspol», trebuie să vedem video, să determinăm dacă mingea a depăşit linia porţii sau nu. Pe lângă celelalte două goluri primite am o serie de întrebări referitor la cei doi fundaşi centrali, dar şi faţă de defensivă în general. Apărarea - cel mai slab compartiment din meciul de astăzi. Au fost multe erori, era evident că lipseşte concentrarea şi greşeam în acţiuni. Desigur că voi trage concluziile de rigoare şi voi efectua schimbări în echipă. Este inadmisibil să joci aşa în apărare. Dacă un fotbalist se respectă şi tinde să progreseze, nu are dreptul să comită asemenea greşeli.

- Aţi decis să efectuaţi două schimbări în minutele de prelungiri pentru a stopa ofensiva adversarului. Nu vi se pare însă că ele au afectat negativ rezultatul final?

- Dacă a pierdut echipa, atunci a pierdut antrenorul. Am decis să fac aceste două schimbări, ca să menţinem avantajul pe care îl aveam. Adversarul nu avea nimic altceva să facă decât să se arunce în atac cu pase lungi, deaceea am decis să scot un atacant şi să introduc un fundaş central. Aveam 5 jucători în defensivă, şi în loc să ne apărăm bine, nu ştiu din ce cauză am decis să atacăm şi să lăsăm spaţii. Fundaşii centrali au greşit enorm la al treilea gol primit.

- Faptul că aţi pierdut nemeritat puncte cu «Tiraspol», nu vă este teamă că echipa va avea probleme de ordin psihologic, înainte de meciurile nu mai puţin importante cu «Zimbru» şi «Veris»?

- Până la urmă avem fotbalişti profesionişti. Avem băieţi care pot conduce echipa pe un drum bun. De asemenea echipa are un antrenor principal, care nu va permite, ca asemenea situaţii să se întâmple. Da, avem în faţă meciuri importante, în care adversarul şi nu numai el va face tot posibilul ca să pierdem puncte. Vom lupta. Vom merge înainte indiferent de probleme. Nu vă faceţi griji, vom trage concluziile de rigoare şi numaidecât vom pregăti jucătorii în plan psihologic. Astăzi la Tiraspol am pierdut puncte importante, dar viaţa fotbalistică continuă.

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑