Saxan Ceadîr-Lunga s-a ales cu un fotbalist care are probleme cu disciplina. Tehnicianul echipei: Le vom rezolva imediat



021 октября 2014
Foto: sport.img.com.ua

Echipa Saxan Ceadîr-Lunga a transferat un fotbalist care are probleme cu disciplina. Abdul Afolabi este ultima achiziţie a formaţiei din Găgăuzia, iar atacantul de 22 de ani a părăsit cu scandal ultimele sale cluburi.

Nigerianul Abdul Afolabi a ajuns în fotbalul european în 2012. În campionatul Ucrainei el a jucat în patru meciuri pentru Tavria Simferopol şi nu a marcat nici un gol.

În acelaşi an, Afolabi a decis să părăsească Tavria şi a fost achiziţionat de Kuban Krasnodar. Lucrurile s-au complicat atunci când şefii clubului ucrainean l-au acuzat pe nigerian că ar fi fugit de la echipă. Afolabi a infirmat aceste declaraţii şi a mers la UEFA pentru a-şi face dreptate.

Forul european i-a dat câştig de cauză, însă la Kuban el a jucat doar la a doua echipă. Presa din Rusia a anunţat că Afolabi a rămas nemulţumit de această decizie şi nu s-a mai prezentat la antrenamente, lucru pentru care a fost exclus din echipă. Antrenorul lui Saxan, Vladimir Liutâi este de părere că noul său jucător nu-i va face astfel de probleme.

"La antrenamente şi la meciuri acord mult timp disciplinei, iar acest lucru îmi aduce rezultate. Dacă fotbalistul are probleme, noi vom încerca să le rezolvăm imediat", a zis antrenorul Saxan Ceadîr-Lunga, Vladimir Liutâi.

Ajuns în Moldova de o săptămână, Abdul Afolabi susţine că nu îi este frică de gerurile care vor fi la iarnă şi că vrea să debuteze pentru noua sa echipa chiar în week-end-ul viitor, când Saxan are programat meci cu Milsami.

"Nu. Nu poate fi mai frig decât în Rusia sau în Ucraina. A fost frig. Era zăpadă. Sunt rezistent la ger. Este o provocare mare pentru mine să joc în etapa următoare", a spus jucătorul Saxan Ceadîr-Lunga, Abdul Afolabi.

"Ne lipsea un atacant înalt de acest gen, iar acum avem unul şi asta ne permite să facem mai multe scheme tactice", a mai declarat antrenorul.

Abdul Afolabi este al nouălea jucător de culoare transferat de Saxan în acest an.

"Avem o concepţie nouă la club. Vom aduna fotbalişti africani tineri, pentru ca peste un an să-i vindem la cluburi de top", a enunţat antrenorul.

Saxan este singura echipă din Divizia Naţională care nu a suferit nicio înfrângere în acest sezon. Gruparea din Ceadîr-Lunga se află pe locul 5 în clasament, la egalitate de puncte cu Milsami.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑