Cei mai buni sportivi din 2015 au fost premiaţi la Gala anuală a Sportului



021 декабря 2015

 

Serghei Tarnovschi a fost desemnat în premieră cel mai bun sportiv din Republica Moldova. Canotorul a fost ales cel mai bun în cadrul Galei anuale a Sportului organizată de către Ministerul Tineretului şi Sportului, relatează Mesager. Serghei Tarnovschi a câștigat în acest an medalia de bronz la Campionatul Mondial de caiac-canoe printre seniori, dar și medalia de aur la Mondialul de tineret de caiac-canoe. Datorită acestor succese, Serghei Tarnovschi a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

„Cea mai bună echipă din acest an” a fost desemnată naționala Moldovei de rugby. Echipa pregătită de către Sergiu Moțoc a evoluat și în acest an în grupa 1B a Cupei Europei pe Națiuni și se află pe locul doi în grupă, având șanse la promovarea în grupa 1A a Cupei Europei pe Națiuni. Totuși, naționala noastră de rugby a obținut o singură victorie în acest an, pierzând alte trei partide.

La categoria „sportivul anului” au mai fost nominalizați fratele lui Serghei Tarnovschi, Oleg, Sergiu Oșlobanu, Radu Albot, Oleg Sîrghi, Aaron Cook, Svetlana Senko.

Alexandru Chirpicenco, antrenorul fraților Tarnovschi, a fost desemnat „Cel mai bun antrenor al anului 2015”.

La categoria „Revelația anului”, premiile au fost câștigate de către înotătorul Alexei Sancov și de către luptătoarea de taekwondo Ana Ciuchitu. În acest an, Sancov a cucerit trei medalii de aur și una de bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi, în timp ce Ana Ciuchitu a devenit vicecampioană europeană la tineret la taekwondo, versiunea olimpică.

La Gală au mai fost premiați cei mai buni sportivi paralimpici din Moldova.
Источник – Moldova 1


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑