Pilotul Scott Dixon a devenit campion la IndyCar



022 октября 2013

 

Scott Dixon, din Noua Zeelandă, a devenit campion la IndyCar după o pauză de cinci ani! Pilotul neo-zeelandez a terminat pe locul cinci ultima cursă a sezonului, rezultat suficient pentru a câştiga un nou titlu. Ca de obicei, nu au lipsit accidentele, iar primul la finiş a ajuns australianul Will Power.

Ultima etapă din IndyCar, care a avut loc în oraşul californian Fontana, s-a evidenţiat printr-un accident care i-a scos din cursă pe Justin Wilson şi una dintre cele trei femei participante, Katherine Legge. Cursa a fost câştigată de australianul Will Power, care a terminat sezonul cu două victorii consecutive, asigurându-şi locul patru în clasamentul general. Campion mondial a devenit Scott Dixon, din Noua Zeelandă, care avea nevoie să termine în puncte ultima etapă şi a ajuns la finiş al cincilea.

Acesta a fost cel de-al treilea titlu pentru Dixon, care a mai devenit campion în 2003 şi 2008. Cel mai bun tânăr pilot a fost numit francezul Tristan Vautier, iar cel mai popular pilot a fost desemnat Tony Kanaan, din Brazilia. Campionul de anul trecut, americanul Ryan Hunter-Reay a terminat abia pe locul şapte. Aceasta a fost cea de-a 102-a ediţie a Campionatului nord-american de monoposturi.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑