Na Li şi Dominika Cibulkova vor lupta pentru trofeul primului turneu de Mare Şlem al anului



 

Finală surprinzătoare la Australian Open. Chinezoaica Na Li şi slovaca Dominika Cibulkova vor juca în finala feminină a primului turneu de Mare Şlem al anului. Na Li a oprit seria victorioasă a canadiencei Eugenie Bouchard, considerată revelaţia competiţiei de la Melbourne, iar Cibulkova a avut o misiunea mai grea. Favorita cu numărul 20 a turneului a trecut de Agnieszka Radwanska, în minim de seturi.

Dominika Cibulkova a mai produs o surpriză la Australian Open. După ce a eliminat-o în optimi pe Maria Şarapova, jucătoarea din Slovacia a reuşit să treacă şi de Agnieszka Radwanska în semifinale. Cibulkova s-a impus categoric, scor 6-1, 6-2, calificându-se în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem.

"Înainte de meci mă gândeam la multe lucruri, dar am reuşit să mă concentrez asupra jocului. Cred că acesta a fost cel important meci din viaţa mea, atunci când câştigam pe serviciu şi conduceam cu 5-2, atunci am înţeles ce am de făcut", a declarat Cibulkova .

Cibulkova a mai redus astfel din handicapul meciurilor directe cu Radwanska, la 5-2. Cotată ca a 20-a favorită a competiţiei de la Melbourne, aceasta o va întâlni în ultimul act pe chinezoaica Na Li, cap de serie numărul patru.

Na Li, la rândul ei a eliminat-o în penultimul act pe tânăra jucătoare din Canada, Eugenie Bouchard. Chinezoaica s-a impus la fel în două seturi scor 6-2, 6-4 şi s-a calificat pentru a treia oară în carieră şi a doua consecutiv în finala de la Australian Open.

"Anul trecut am jucat bine în finală, dar cred că am avut ghinion. Am cedat de câteva ori în faţa adversarului din cauza unor probleme de sănătate, acum îmi rămâne doar să profit de acest moment şi să mă simt bine", a spus Na Li.

În ciuda acestui fapt, tenismena în vârstă de 31 de ani, nu a câştigat niciodată competiţia de la Antipozi.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑