După 22 de ani. Iordănescu, față în față cu echipa contra căreia a debutat ca selecționer. "Nu mai e o formalitate"



**După 22 de ani.** Iordănescu, față în față cu echipa contra căreia a debutat ca selecționer.

Anghel Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că meciul cu reprezentativa Insulelor Feroe, din preliminariile EURO 2016, ce va avea loc la Ploieşti, nu este o formalitate.

"Echipa naţională de fotbal a României conduce în grupa noastră. După meciul de duminică, scopul nostru este să ne consolidăm poziţia de lider în grupă. Meciul cu Feroe nu este o formalitate. Trebuie să ne concentrăm mult. Să nu uităm că adversarul are în lot 11 fotbalişti care joacă la cluburi din alte campionate decât cel intern. O victorie cu Feroe nu asigură calificarea la turneul final.", a spus Anghel Iordănescu, luni, la conferinţa de presă.

Ca selecționer al României, "Generalul" a debutat chiar într-un meci cu Insulele Feroe, 4-0 în anul 1993, în preliminariile Mondialului din 1994. Lucrurile s-au schimbat mult, în ultimii 22 de ani, iar Iordănescu a precizat: "Nu uitaţi că atunci s-a scris că jucăm cu o echipă alcătuită din bucătari şi ospătari. Acum avem un adversar ce reuneşte 9 jucători care sunt la cluburi din Danemarca, unul din Scoţia şi unul din Norvegia. E o echipă care a bătut Grecia la ea acasă și eu am văzut meciul cu Grecia de 3 ori. Nu poate fi o echipă care se predă din start, o echipă care a pierdut cu Ungaria 1-0 în Feroe, dar dacă o să vedeți meciul o să vedeți ca Feroe a dominat prin așezare și posesie, că Feroe a dominat echipa Ungariei.".

Anghel Iordănescu a discutat și despre marile probleme ale fotbalului românesc, printre care se numără situația financiară care împinge cluburile către insolvență. 

"Principala noastră problemă este că jucătorii de valoare de la naţionala României au probleme la echipele lor de club. Dacă vorbim despre fotbalul din ţara noastră, o problemă extrem de serioasă este insolvenţa cluburilor. Jucătorii trebuie să aibă linişte şi siguranţă. Cred că trebuie lansat un pachet de legi care să ajute fotbalul din ţara noastră".

Portari: Pantilimon, Lung jr., Bălgrădean;
Fundaşi: Chiricheş, Gardoş, Grigore, Raţ, Papp, Manea, Moţi, Vătăjelu, Sepsi;
Mijlocaşi: Sânmărtean, Torje, Pintilii, Nistor, Popa, Prepeliţă, Chipciu, Tănase, Bumba;
Atacanţi: Maxim, Andone, Rusescu, Keşeru.

Meciul România - Insulele Feroe, din preliminariile Euro-2016, se joacă duminică, la ora 19:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Fazele VIDEO vor fi pe digisport.ro şi m.digisport.ro imediat după încheierea partidei.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑