UEFA vrea mai multe selecționate europene la MONDIALUL din Rusia



foto: mondial-de-football.com

UEFA vrea mai multe selecţionate la Mondialul din 2018! Oficialii forului european cer celor de la FIFA să mărească numărul de echipe europene la turneul final din Rusia.

La ultimele două Campionate Mondiale, Europa a avut 13 selecţionate participante. Cu aproape trei ani înainte de următorul turneu final, care va avea loc în Rusia, oficialii de la UEFA cer forului internaţional ca la Mondial să participe 14 echipe naţionale de pe "bătrânul continent". Reprezentanţii forului european îşi doresc acest lucru pentru că Rusia este calificată direct ca ţară organizatoare, iar Europa ar mai avea încă 12 locuri la Mondial.

"Cred că există o şansă mare să avem mai mult de 13 echipe la Mondial. Dacă analizăm obiectiv situaţia, vedem că 19 din primele 32 de echipe ale clasamentului FIFA sunt din Europa. Câştigătoarele ultimelor trei ediţii ale Cupei Mondiale au fost trei echipe europene diferite", a spus secretarul general UEFA, Gianni Infantino. 

Europa a avut ultima dată 14 reprezentante la Mondialul din 2006, iar la ediţiile din 1998 şi 2002 au participat câte 15 selecţionate europene.

Comitetul Executiv al FIFA se va întruni într-o şedinţă extraordinară pe 30 mai, la o zi după alegerile prezidenţiale, unde se va lua o decizie câte echipe de pe fiecare continent vor putea evolua la Mondialul din 2018.

Turneul final din Rusia va avea loc în perioada 14 iunie - 15 iulie. Competiţia se va desfăşura pe 12 stadioane din 11 oraşe.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑