Naţionala de tineret a Belgiei a bătut moldovenii cu 2 la 0



Naţionala de tineret a Moldovei a pierdut partida cu Belgia din preliminariile Campionatului European. Elevii lui Dănuţ Oprea au fost învinşi cu scorul de 0-2 şi nu mai au decât șanse pur teoretice la calificarea în faza următoare a competiției.

Înaintea startului partidei de pe stadionul Zimbru din Capitală, jucătorii celor două formaţii au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.

Meciul propriu-zis s-a jucat pe o ploaie pe alocuri torenţială, iar în prima repriză cele două reprezentative nu şi-au creat nicio ocazie de gol.

Tinerii "tricolori" au început mai bine partea a doua a meciului şi şi-au creat prima ocazie de gol în minutul 54. Ion Cărăruş a şutat de la margine careului, iar balonul a trecut puţin pe lângă poartă.

Oaspeţii au deschis scorul foarte tărziu, în minutul 78, prin Michael Heylen de la Anderlecht Bruxelles.

Peste două minute echipa noastră a rămas în inferioriate numerică după ce Svinarenco a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

"Nu ne-a ajuns concentrare la fazele fixe. Trebuia să luptăm până la urmă. Asta este, păcat de aşa meci", a spus mijlocaşul David Andronic. 

Belgienii au stabilit scorul final în prelungiri după golul marcat de un alt fundaş, Joris Kayembe, jucător legitimat la formaţia portugheză Rio Ave.

"Am ajuns pe primul loc în grupă şi suntem foarte fericiţi. Acum trebuie să ne pregătim foarte bine pentru următorul meci", a spus Joris Kayembe.

"A fost un meci dificil, după cum ne-am și imaginat, cu o echipă bine organizată, care a făcut risipă de efort, la fel cum a fost și în prima partidă, cea de pe terenul nostru. A fost important să avem răbdare și să lovim la momentul oportun", a comentat antrenorul belgian Enzo Scifo.

Urmare a înfrângerii, Moldova a rămas pe ultimul loc în grupă cu patru puncte în linia de clasament şi cu şanse doar teoretice la calificarea în faza următoare.

"Jucăm bine 60-70 de minute, iar în cel mai important moment pierdem concetrarea şi încasăm gol din fază fixă. Din păcate am pierdut orice şansă la calificare din toate punctele de vedere. Îmi pare rău pentru toată ţara şi oamenii care ne-au susţinut. Îmi este ruşine", a spus căpitanul moldovenilor Danu Spătaru. 

Discipolii lui Dănuț Oprea vor juca următorul meci pe 2 septembrie împotriva Letoniei. De partea cealaltă, Belgia va găzdui Muntenegru deja luni, la Bruxelles.

În urma atentatelor teroriste, antrenorul belgienilor a declarat că partida ar putea fi ori amânată pentru luna iunie, ori jucată fără spectatori.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑