Xavi, în fața celui de-al 17-lea sezon în tricoul Barçei. "Mai motivat ca în prima zi!"



023 августа 2014

**VIDEO** Xavi, în fața celui de-al 17-lea sezon în tricoul Barçei.

După retragerea lui Carles Puyol, banderola de căpitan a Barcelonei i-a revenit lui Xavi Hernandez, cel mai experimentat fotbalist al catalanilor, care va începe al 17-lea sezon consecutiv în tricoul blaugrana.

Duminică, mijlocașul în vârsă de 34 de ani o va conduce din teren pe vicecampioana Spaniei în prima etapă din noul campionat, contra lui Elche, pe Camp Nou, într-un meci care va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, de la ora 22:00. Partida va reprezenta și debutul oficial în calitate de antrenor al Barcelonei pentru Luis Enrique, care i-a fost și coleg pe gazon lui Xavi, timp de șase ani (1998-2004).

"Sunt mai motivat ca în prima zi, pentru că îmi place ce văd. Echipa se antrenează bine sub comanda lui Luis Enrique. Abia aștept să înceapă campionatul! Rezultatele își vor spune cuvântul, dar pornim de la o bază reprezentată de acest grup fantastic.", a spus Xavi, la conferința de presă dinaintea deschiderii sezonului.

3 octombrie 1998 este data debutului oficial al lui Xavi în tricoul blaugrana, sub bagheta lui Louis Van Gaal, într-un sezon în care catalanii aveau să cucerească La Liga. Acela a fost și primul titlu din palmaresul mijlocașului care încă nu împlinise 19 ani când juca primul meci în campionatul spaniol.

Xavi este, de altfel, și cel mai titrat fotbalist spaniol din istorie. A câștigat 25 de trofee în total: 22 cu Barcelona (record și în această privință) și 3 cu echipa națională a Spaniei (DETALII AICI).

VIDEO Clubul catalan a postat, pe site-ul oficial, un montaj cu cele mai frumoase reușite ale lui Xavi în tricoul blaugrana



474 de meciuri și 56 de meciuri are Xavi Hernandez în La Liga, toate în tricoul Barcelonei.

113 selecții și 13 goluri are Xavi în echipa națională a Spaniei, din care s-a retras după CM 2014.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑